Сьогодні 29 березня 2024 р.

Украина, 31-й тур. Десна – Арсенал. Анонс

По материалам пресс-службы «Десны»

У поєдинку в Чернігові як місцеву «Десну», так і київський «Арсенал» влаштує вийнятково перемога.

«Десна» (Чернігів) – «Арсенал» (Київ)
25 травня. Початок – 17:00
Чернігів. Стадіон ім. Ю.Гагаріна
Головний арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Телетрансляція – на каналі «Футбол
1»

Вже у суботу на чернігівців чекає остання домашня гра історичного, першого сезону команди в УПЛ. Суперником «Десни» команди стане столичний «Арсенал». Й у цьому матчі кожній з команд необхідні лише 3 очки.

Кияни, що той птах-фенікс, у цьому сезоні кілька разів перероджувалися, пережив не тільки зміну трьох тренерів, але й фактично повну зміну складу. На зимову перерву команда йшла маючи у активі 8 балів та посідаючи останнє місце в УПЛ. Й коли клуб приймав Ігор Леонов, здавалося, що врятувати «Арсенал» від повернення у Першу лігу вже не зможе нічого.

Однак, навесні сталося переродження. «Арсенал» набрав 18 очок (для порівняння, «бронзова» «Олександрія» у весняній частині чемпіонату має в активі лише 13 балів), й досі претендує на одне з місць у стикових матчах. Причому саме весною «каноніри» хоча б по разу переграли всіх суперників по другій шістці, включаючи, на жаль, й «Десну».

Однак, так званий «український боксінг-дей» дещо пригальмував киян: нічиї з «Чорноморцем» та «Олімпіком» й поразка від «Ворскли» позбавили столичний клуб шансів уникнути стиків, й дозволили «Чорноморцю», який посідає останню сходинку у таблиці, скоротити відстань від «Арсеналу» до 1 балу.

А це значить, що «каноніри», з гарно знайомим чернігівським уболівальникам Олександром Ковпаком на вістрі атаки (нападник відправив у ворота суперників вже 2 м’ячі), їдуть у «Місто легенд» лише за перемогою.

З іншого боку «Десна» після прикрої поразки від «Ворскли» поставила себе у зовсім не зручне становище. Так, «синьо-білі» офіційно зберегли прописку у Прем’єр-Лізі, що, безумовно, не найгірший результат для новачка української еліти, про потрапляння у яку ще рік тому всі чернігівці лише мріяли. З іншого боку тепер «Десна» – аутсайдер у боротьбі за «кубок Престижу»…

Й все ж боротьба триває. Для того, щоб своїми руками не подарувати «Ворсклі» трофей, «Десні» у двох матчах потрібно набирати 6 очок, та сподіватися, що полтавчани у матчах з «Чорноморцем» та «Олімпіком» завоюють не більше двох балів.

Є варіант, при якому для завоювання «кубку Престижу» «Десні» може вистачити й 4 балів, але лише у випадку, якщо «Ворскла» програє обидва матчі.
Тож у протистоянні з «Арсеналом» нам потрібна лише перемога. Досягти якої, сподіваємося, допоможе підтримка чернігівських уболівальників.

Історія протистоянь

Статистика протистоянь «Десни» та київського «Арсеналу» говорить на користь чернігівського клубу. У 8 зустрічах 5 разів перемагала команда Олександра Рябоконя, двічі святкували успіх «каноніри», а ще одна зустріч (пам’ятний двобій минулого сезону Першій ліги) закінчилася нічиєю: 3-3. Різниця забитих та пропущених м’ячів: 14-8 на користь команди з Сіверщини.

Найбільша перевага чернігівців над суперником була зафіксована 15 травня 2017 року. Тоді «Десна», яка локомотивом мчалася до другого місця у Першій лізі, просто не помітила суперника: 5-1 (голами у складі черн
ігівців команди відзначилися Євгеній Чепурненко, Ілля Коваленко, Леван Арвеладзе, Вадим Мельник та Денис Фаворов).

У цьому ж сезоні «Десна» двічі перемагала суперника: 1-0 вдома, та 2-1 у гостях. Однак, остання зустріч, 29 квітня у Києві, закінчилася на користь «Арсеналу»: 0-2.

25 травня 2019 11:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46