Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Украина, 8-й тур. Карпаты – Верес. Анонс

У неділю на стадіоні «Україна» львівські «Карпати» прийматимуть новачка Прем’єр-ліги рівненський «Верес». Зрештою, команда Юрія Вірта лише умовно може носити саме такий статус. У складі рівнян виступає чимало досвідчених гравців, які на найвищому рівні провели не один десяток поєдинків. За «Верес» також грають кілька екс-футболістів «Карпат». Микола Іщенко, Василь Кобін, Валерій Федорчук та Михайло Сергійчук у різні часи виступали у зелено-білій футболці. Цілком ймовірно, що всі четверо з’являться у старті в недільному поєдинку.

«Верес» дуже впевнено стартував і у новий для себе турнір ввійшов практично без розкачки. Вперше команда вихованця львівського футболу Юрія Вірта пропустила лише у четвертому турі. У семи поєдинках цього сезону рівняни лише двічі програвали. Суперники «Вереса» у цих поєдинках – максимально грізні: чемпіон «Шахтар» та бронзовий призер минулого сезону «Зоря». Більше того, команда з Рівного пропускала і втрачала очки наприкінці цих поєдинків.
 
Двотижневу паузу, що виникла у календарі чемпіонату завдяки матчам збірної, недільні суперники заповнили з користю. «Верес» провів міні-збір в Угорщині, де зіграв два матчі з представниками місцевої першості «Мезйокйовешдом» (2:0) та «Дебреценом» (2:5). Що стосується «Карпат», то минулого уік-енду вони заповнили перерву двостороннім матчем з використанням гравців молодіжної команди.
 
Історія протистояння Львова і Рівного у рамках чемпіонату України налічує більше двох десятків років. Вперше «Карпати» і «Верес» зустрілися у першому турі 2-го чемпіонату у серпні 1992-го (1:1). Для рівнян то був прем’єрний поєдинок у вищій лізі. Остання зустріч цих команд датована травнем 1995-го (0:2). Відтак, у неділю на «Україні» вперше за останні 22 роки відбудеться львівсько-рівненське дербі. 
 
Варто зауважити, що «Верес» належить до переліку команд, які у цьому сезоні найменше пропускають. Команду Вірта лише 4 рази засмучували суперники. Кращим показником у лізі можуть похвалитися лише «Шахтар» та «Олімпік». В останніх поєдинках надійно в обороні грають і «Карпати». Попередні два протистояння з учасниками єврокубків «Олександрією» і «Олімпіком» закінчилися з рахунком 0:0. 
 
Відтак, у неділю у 17:00 на стадіоні «Україна» розпочнеться львівсько-рівненське дербі, яке однозначно матиме свою інтригу і обіцяє бути видовищним.    
 
Прем'єр-ліга 2017/2018. Матч 8-го туру
 
«Карпати» (Львів) – «Верес» (Рівне)
 
10 вересня. Початок – 17:00. Львів. Стадіон «Україна»
 
Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево, Закарпатська обл.).
 
Асистенти арбітра: Дмитро Оганесян (Луганськ), Володимир Журибіда (Луцьк).
Четвертий арбітр – Денис Шурман (Вишневе, Київська обл.).
 
Делегат ФФУ – Сергій Задорожняк (Чернівці).
Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).
 
ОРІЄНТОВНІ СТАРТОВІ СКЛАДИ КОМАНД
«КАРПАТИ»: Підківка, Лебеденко, Нестеров, Кортеджано, Федецький, Тіссоне, Голодюк, Худоб’як, Мякушко, Чачуа, Ді Франко.
«ВЕРЕС»: Бандура, Адамюк, Борзенко, Іщенко, Сімінін, Карасюк, Федорчук, Кобін, Волошинович, Степанюк, Сергійчук.

10 вересня 2017 11:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57