Сьогодні 29 березня 2024 р.

Максимов – найкращий тренер 3-го туру УПЛ

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української Прем’єр-ліги сезону-2020/21.

Яскравий одноосібний лідер чемпіонату після трьох стартових турів – «Ворскла». Черговий результативний і переможний матч вона провела проти олександрійців, перегравши їх на чужому полі. Зважаючи на синхронні осічки грандів, полтавська команда за підсумками звітного туру очолила турнірну таблицю.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Favbet Лізі – головний тренер полтавської «Ворскли» Юрій Максимов. Його підопічні завдали поразки ФК «Олександрія» (2:0) на полі суперника.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Останнім часом «Олександрія» була незручним суперником для ворсклян, адже чотири поспіль матчі полтавці програли підопічним Шарана всуху. Та й загалом, 10 із 25-ти попередніх очних матчів у всіх всеукраїнських турнірах між цими командами виграли саме олександрійці при 8 нічиїх, а в УПЛ ця перевага була ще відчутнішою.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Кадрова ситуація не змушувала жодну з команд вдаватися до радикальних перебудов – основна маса гравців підійшла до матчу в готовності. У господарів було кілька перестановок після невдалого старту, гості ж не мали особливих втрат – можна згадати лише пошкодження Скляра, але клубним медикам вдалося підлікувати гравця, щоб він зміг все-таки взяти участь у грі.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Відзначаємо, що після переможної гри з «Інгульцем» тренерський штаб полтавців провів дві заміни в складі. Замість Сапая ліворуч у захисті вийшов Якубу, а Васіна в трійці півзахисту замінив досвідчений Скляр (який був під питанням напередодні гри, проте зміг взяти в ній участь).

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

У новому сезоні Максимов показав результат міжсезонних заготовок – перехід на нову тактичну схему, яку можна узагальнити до 5-3-2 (у фазі атаки – 3-5-2). Вона дозволяє, по-перше, кількісно наситити центральний плацдарм. По-друге дає простір для імпровізації забивним атакувальним гравцям – від Пуцліна до Степанюка. По-третє, створює незручності суперникам із більш типовим розташуванням футболістів, змушуючи їх приймати рішення під постійним тиском і зриватися на спрощену гру.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Третя перемога поспіль та вихід на одноосібне перше місце говорять самі за себе. У 2020 році «Ворскла» – найбільш прогресуюча команда всеукраїнських змагань, яка дійшла до фіналу Кубка України, вдало стартувала в новому чемпіонаті та при мінімальних кадрових змінах почала грати в зовсім інший футбол. З цим можна привітати її наставника Юрія Максимова.

Лауреат в номінації «Тренер туру»:
Юрій Максимов («Ворскла» Полтава)
Середній бал – 4,8

21 вересня 2020 11:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46