Сьогодні 16 травня 2024 р.

Зоря – Чорноморець 3:1. Україна, 23-й тур. Звіт Герреро

Микита ШМЕЛЬОВ, «Футбольний клуб»

Луганська команда здобула сьому перемогу у восьми весняних матчах.

Поєдинок на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського вийшов бойовим та видовищним. Підопічні Патріка ван Леувена на правах фаворитів матчу та господарів поля з перших хвилин постаралися заволодіти ініціативою. І це їм удалося. Підтвердженням став класний дальній удар Бражка, на який зреагував Непогодов.

А на 16-й хвилині «Зоря» повела у рахунку. Одесити припустилися помилки при виході з оборони, Бражко вивів Герреро на ударну позицію і панамський форвард забив свій третій гол у чемпіонаті (до речі, це був для нього шостий матч).

Забитий м'яч додав луганцям впевненості. Принаймні вони спокійно руйнували всі атакуючі спроби одеситів, а ближче до кінця тайму подвоїли перевагу. Це Антюх змістився з флангу та класно пробив у дальній кут.

2:0 – здавалося, далі у «Зорі» проблем не буде. Але «Чорноморець» – команда із характером. Гості не опустили рук. Незадовго до перерви вони один м'яч відіграли – відзначився Єрмаков, який замкнув навіс Бадібанги. А у другому таймі команда Романа Григорчука зуміла перехопити ініціативу, налагодивши контроль над м'ячем та організувавши кілька непоганих атак. З усього відчувалося, що тренер «Чорноморця» під час перерви провів якісну роботу з підопічні.

Втім, клас «Зорі» все ж таки на даний момент вищий. Ближче до середини другого тайму луганці вирівняли гру. На 62-й хвилині вони повинні були забивати третій м'яч – коли Герреро обікрав захисника «Чорноморця» і викотив на Мішнева, який не зумів підлаштуватися під м'яч, а Русін, що набіг, пульнув вище воріт. Потім Бражко перевірив пильність Непогодова щільним ударом зі стандарту. А на 67-й хвилині класний шанс упустив Антюх, який не зумів забити після божевільного ривка та передачі Герреро – тут, треба сказати, Одесу врятував Гучек, який підстрахував Непогодова на лінії воріт.

Загалом, по моментах у «Зорі» явно було краще. А серед гравців луганської команди, перш за все, слід відзначити Герреро, який буквально розривав оборону гостей. Саме він і організував третій м'яч у ворота Непогодова: продавив на лівому фланзі Васильєва та відпасував на ближній кут воротарського майданчика, звідки Русін переправив м'яч у дальній кут, зігравши на випередження.

Отже, 3:1 – закономірна та абсолютно заслужена перемога «Зорі».

ЗОРЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 3:1
Голи:
Герреро (16), Антюх (34), Русин (79) - Єрмаков (44).
Зоря: Сапутін, Імереков, Батагов, Вантух, Бутко, Бражко, Шахов, Булеца (Мишньов, 61), Русин (Полегенько, 83), Антюх (Дришлюк, 83), Герреро (Погорілий, 90).
Чорноморець: Непогодов, Путря, Брагару, Салюк, Васильєв (Політило, 81), Гучек (Шторгін, 72), Кузик, Авагімян (Войтіховський, 78), Бадібанга, Демченко, Єрмаков.
Попередження:  Імереков (43) –  Авагімян (19), Васильєв (64), Бадібанга (89).

29 квітня 2023 14:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 28-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

13 травня 2024 20:08

Україна, 28-й тур. Зоря – Верес. Огляд матчу

 

13 травня 2024 19:45

Україна, 28-й тур. Кривбас – Полісся. Огляд матчу

 

13 травня 2024 17:34