Сьогодні 16 травня 2024 р.

Металіст – Динамо 1:3. Перший тренерський звіт Шовковського

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

У першому матчі під проводом Олександра Шовковського, що поки тимчасово замінює на тренерському містку «Динамо» Мірчу Луческу, кияни привітали дебютанта перемогою над харків’янами, що весь другий тайм провели у меншості.

Біло-сині володіли упевненою перевагою від самого початку гри, створивши біля воріт харків’янина Єрмолова чимало моментів, але на стадії реалізації хтось із них постійно хибив. Діючи доволі швидко і агресивно, «Динамо» вже на перерву мало піти із запасом забитих голів, але врешті відклало найголовніше на потім.

Територіальна та ігрова ініціатива номінальних гостей могла матеріалізуватися ще протягом стартового відрізку зустрічі як наслідок метушні Буяльского. Спочатку Віталій вивів на удар Беніто, що не зміг застигнути зненацька Єрмолова, а згодом Буяльский увірвався до штрафного майданчику «Металіста», де був атакований фолом Романюка. Однак арбітр Пасхал цього помічати не схотів, за що потім напевне отримає гучні нарікання.

А найкращі нагоди для першого голу «Динамо» втратило на 30-й хвилині. І знову Ванат вивів того ж таки Буяльского сам на сам із Єрмоловим, але хавбек киян забарився із рішенням, що дозволило захисникам вибити м’яч на кутовий. Цей корнер у свою чергу теж мав призвести до результативної дії, проте удар Андрієвського прийняла на себе стійка!

Гості і надалі продовжували насідати на ворота харків’ян, та бажаної мети не досягали, тоді як «Металіст» іноді намагався відповідати болісними контрвипадами за участю Прядуна, однак також безрезультатно.

Головні події таким чином були відтерміновані на тайм другий, що розпочався вилученням Романюка, який програв позицію свіжому динамівцю Кабаєву, а потім збив його з ніг за два метри від штрафної. Отримана чисельна перевага призвела до ще більшого тиску киян, які на 56-й хвилині змогли організувати гол для Ваната, щоправда, із офсайду. А в рамках правил «Динамо» ще довго залишалося на бобах.

Хіба що наприкінці години ігрового часу Буяльский головою спробував вразити ближчий до нього нижній кут воріт Єрмолова, та поцілив зовсім не туди. Тоді лівий латераль «Динамо» Вівчаренко кілька разів брав на себе відповідальність за невлучні удари з-за меж штрафного майданчику. Ось так із суворим плином часу «Металіст» усе ближче наближався до омріяної нульової нічиєї. Адже про якусь контргру харків’ян після перерви мови вже не йшло.

Навпроти, наступальна агонія підопічних Шовковського сягала апогею – навіси, заброси м’яча у воротарську, постріли з різних дистанцій, комбінування в межах карної зони – усе йшло в хід заради голу… І нарешті на 70-й хвилині «Динамо» пощастило відкрити рахунок. Допоміг партнерам центрбек Сирота, поціливши у «дев’ятку» здалеку.

Після того, як було забито гол, чи то «Металіст» скінчився, чи то в киян з’явилося третє дихання, але гра остаточно перетворилася на штурмування володінь Єрмолова. Тоді вже забивати мав і Ванат, і Кабаєв, і Буяльський… Але пощастило лише Ванату, якому на 75-й хвилині асистував Кабаєв. До речі, це був вже 9-й гол молодого форварда «Динамо» в цьому чемпіонаті. Після чого Шовковський відправив його відпочивати.

Що відбувалося потім? «Динамо» вигадало проблеми собі само. На 81-й хвилині Попов упав на рівному місці, подарувавши м’яч супернику Картушову – той зробив передачу на Прядуна, що був вільним і легко вразив ціль. 1:2 означали шанс на порятунок для «Металіста», і той ледь ним не скористався, коли Демченко зі стандарту міцно пробив по воротах. «Динамо» дуже виручив Нещерет!

На цьому хвилювання не скінчилося, але свою перемогу кияни все ж не віддали. Що іще треба зазначити – нарешті в їх основному складі дебютував Самба Діалло. Він, до речі, і допоміг партнеру Вівчаренку втретє вразити ворота суперників. Отже, тренеру Шовковському вдалося здобути першу перемогу в УПЛ.

МЕТАЛІСТ (Харків) – ДИНАМО (Київ) – 1:3
Голи:
Прядун (81) – Сирота (70), Ванат (75), Вівчаренко (90+1)
Металіст: Єрмолов, Порох, Романюк, Паті, Чайковський (Бойчук, 46, Наумець, 73), Панасенко (Багачанський, 60), Коррал, Демченко, Ралюченко, Картушов, Прядун.
Динамо: Нещерет, Тимчик, Сирота, Дячук (Попов, 78), Вівчаренко, Сидорчук, Андрієвський, Беніто (Діалло. 78), Волошин (Кабаєв, 46), Буяльський, Ванат (Рамірес, 78).
Попередження: Прядун (34), Коррал (45+1), Демченко (86) – Вівчаренко (47), Рамірес (82).
Вилучення: Романюк (48).

28 квітня 2023 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 23-й тур. Металіст – Динамо 1:3. Огляд матчу

 

28 квітня 2023 15:43