Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 11-й тур. Минай – Зоря. Анонс

На куражі від успіхів проведуть своє перше в історії протистояння суперники. «Минай» в минулому турі перервав безвиграшну серію, що тривала сім матчів, а «Зоря» нарешті не програла в Лізі Європи.



«Мина» – «Зоря» (Луганськ)
29 листопада
, початок – о 14:00
Ужгород. Стадіон: «Авангард»

Головний арбітр – Володимир Новохатній
(Київ)
Пряма трансляція – канал «Футбол1»

Дискваліфіковані: Дмитро Хомченовський («Зоря»)

Більш того, виїзд луганчан в Грецію вийшов просто феєричним: граючи з середини другого тайму в більшості, «Зоря» «наколотила» своїм недавнім кривдникам три голи без відповіді. Успіх з «АЕКом» залишає колективу Віктора Скрипника нехай і не дуже великі, але все ж цілком реальні шанси на вихід з групи. Тому на поєдинок з «Минаєм» тренерський штаб цілком може виставити не оптимальний склад – щоб поберегти ключових виконавців. Точно не зіграє Дмитро Хомченовський, який відбуває дискваліфікацію, втім, лідер «Зорі» не брав участі і в розгромі греків, тільки вже через пошкодження.

«Минай», проводячи матч проти луганчан, також буде тримати в розумі інший турнір – вже в середу закарпатці зіграють в Кубку України з «Олександрією». З огляду на статус півфіналіста торішнього розіграшу трофею, підопічні Василя Кобіна сповнені амбіцій, як мінімум, його підтвердити. Тому, хто знає, які пріоритети між поєдинками розставлять тренери «Миная».

Цікаво, що «Дніпро-1» закарпатці зломили також тільки на заключному відрізку матчу, і також граючи в більшості. Анатолій Нурієв, який засмутив дніпрян двома точними влучаннями, експертною радою Прем'єр-ліги був визнаний кращим гравцем туру. Головний бомбардир «Миная» вперше в сезоні забив не тільки з пенальті, окремо прокоментувавши такий успіх прес-службі клубу: «У мене і раніше були моменти, але їх не реалізовував, а зараз вдалося. Тому була мета – забити з гри. Взагалі, в УПЛ хочеться бути одним з кращих бомбардирів», – озвучив масштабні плани Анатолій.

Вагомий внесок у перемогу над «Дніпром-1» вніс і голкіпер Антон Каніболоцький, який вдало вийшов на заміну. Цікаво, що зовсім недавно воротаря «сватали» якраз у «Зорю», але в підсумку Антон опинився на Закарпатті та, схоже, нарешті скористався шансом. «Так, у мене вийшли два хороших сейви, які допомогли команді зберегти перемогу. Як вдалося? Ну, ми для цього і тренуємося! Готуємося до «Зорі», і у нас достатньо сил, щоб дати «Зорі» бій», – з натхненням дав коментар Каніболоцький.

Віталій Вернидуб, коментуючи перемогу над «АЕКом», був гранично стриманий, торкнувшись і майбутнього матчу з «Минаєм»: «Сильно радіти на даному етапі рано – ще все попереду. Треба намагатися рухатися далі. У нас є питання в нашому чемпіонаті, де важливо набирати очки і починати потрібно з майбутнього поєдинку». Із захисником «Зорі» не можна не погодитися, адже всього дві перемоги в дев'яти матчах і дев'ятий рядок таблиці точно залишають уболівальників в подиві. З іншого боку, гра в запасі і мінімальне відставання від лідируючої «п'ятірки» не дають навіть найменших приводів для смутку.

Орієнтовні склади:
«Минай»: Каніболоцький, Сніжко, Саків, Кожанов, Піняшко, Ткачук, Матич, Нурієв, Лопирьонок, Книш, Меліченко.
«Зоря»: Шевченко, Фаворов, Руфаті, Абу Ханна, Циганікс, Іванисеня, Назарина, Юрченко, Кабаєв, Кочергін, Громов.

Цікаві факти та можливі події

– «Зоря» може в чемпіонатах зазнати 160-ї поразки на полях суперників.
– Луганський клуб не програє у чемпіонаті 7 матчів поспіль: 2 перемоги та 5 нічиїх.
– Гравці «Минаю» з 17 жовтня якщо забивають голи в УПЛ, то не менше 2-х м’ячів за гру.
– «Зоря» при Віктору Скрипнику може відсвяткувати 20-ту перемогу в УПЛ.
– 20-й гостьовий матч «Зорі» при Віктору Скрипнику в чемпіонатах.
– Василь Кобін проведе в статусі головного тренера 10-й матч в УПЛ.
– 30-й гол в УПЛ може забити Денис Кожанов, 15-й — Олег Голодюк, 10-й — Андрій Ткачук (усі — «Минай»).

29 листопада 2020 10:36







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07