Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 5-й тур. Дніпро – Львів. Анонс матчу

За матеріалами прес-служби «Дніпра»

«Дніпро» та «Львів» не вражають кількістю набраних очок на старті, маючи в своєму активі відповідно п’ять і три пункти.

«Дніпро» – «Львів»
26 серпня, початок – 19:00
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена»
Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)
Пряма трансляція – на каналі «УНІАН»

У понеділок, 26 серпня, футболісти СК «Дніпро» проведуть матч 5-го туру національної Прем’єр-ліги, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть ПФК «Львів». Початок зустрічі о 19 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал УНІАН.

Професійний футбольний клуб «Львів» засновано у 2006 році. У 1992-2001 роках на вітчизняних футбольних теренах виступав ФК «Львів», але він юридично і статистично із сучасним ПФК «Львів» ніяк не пов’язаний. Від часу заснування у 2006 році і до січня 2019 року називався Футбольний клуб «Львів» або ФК «Львів». З січня 2019 року носить назву Професійний футбольний клуб «Львів» або ПФК «Львів». Назва ФК «Львів» залишилася за дитячо-юнацькою школою клубу.

Перший професійний період тривав з 2006 по 2012 рік, команда провела п’ять сезонів у Першій лізі та один сезон 2008-09 у Прем’єр-лізі. В цей час у складі команди грали лише громадяни України. В 2012 професійний клуб припинив існування через фінансові проблеми, і в 2012-16 роках «Львів» існував у вигляді футбольної школи, що мала свою команду у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Другий професійний період фактично почався в сезоні 2016-17, коли на базі випускників 1999 року народження було відновлено основну дорослу команду. Клуб заявився на чемпіонат України серед аматорів і брав участь у Кубку України серед аматорів. Наступного року команда офіційно отримала професійний статус і заявилася на Другу лігу. Влітку 2018 «Львів» став учасником Прем’єр-ліги, замінивши рівненський «Верес».

У минулому сезоні «Львів» посів 5 місце за підсумками першого етапу УПЛ і пробився до провідної шістки команд, яка на другому етапі розігрувала путівки у єврокубки. Проте там команда виступила невдало, набравши тільки 4 очки у 10 матчах, і у підсумку фінішувала на шостому місці (загалом 8 перемог, 10 нічиїх, 14 поразок, різниця м’ячів 25-40).

У поточному чемпіонаті FAVBET ЛІГИ після чотирьох турів «Львів» має три очки, посідаючи передостаннє місце в турнірній таблиці. Хоча це досить обманливий показник, адже двох поразок з трьох львів’яни зазнали від «Динамо» (0:3) і «Шахтаря» (0:2), а крім того поступилися «Ворсклі» (2:3), пропустивши вирішальний гол на 90+7 хвилині з пенальті. В доробку команди гостьова перемога 2:1 над «Десною», яка є єдиним клубом, хто зумів перемогти СК «Дніпро» на старті чемпіонату.

Раніше «Дніпро» та «Львів» вже зустрічалися в одному офіційному матчі – це пам’ятний для спортклубівців кубковий чвертьфінал, в якому підопічні Дмитра Михайленка у гостях в додатковий час переграли суперника 2:1 і здобули свою першу путівку до півфіналу національного Кубка (голами відзначились Олександр Сніжко і Ярослав Поплавка).

Відзначимо, що у завтрашньому матчі дніпрянам не допоможе капітан команди Сергій Кравченко, який отримав двоматчеву дискваліфікацію.

Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з харків’янином Дмитром Кривушкіним. Він вже тричі обслуговував матчі за участю дніпрян. Спочатку за його суддівства спортклубівці поступилися у «Золотому матчі» Другої ліги волочиському «Агробізесу» 0:1, після чого здобули дві гостьові перемоги: у Першій лізі над краматорським «Авангардом» 2:1 та на рівні 1/8 фіналу Кубка України над ФК «Калуш» 3:0. У цих трьох матчах Кривушкін показав п’ять жовтих карток дніпрянам, а їхнім суперникам — дві жовті і одну червону.

26 серпня 2019 13:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07