Сьогодні 29 березня 2024 р.

Зирка – Десна 1:1. Украина, плей-офф. Отчет о первом матче

По материалам пресс-службы «Десны»

Вперше в історії українського футболу двох учасників елітного дивізіону вирішили обирати за допомогою матчів плей-офф. Вперше в історії чернігівського футболу Десна виборола бронзові нагороди чемпіонату Першої ліги і отримала право на участь в матчах плей-офф. Матч із Зіркою, безумовно, один з найважливіших в історії клубу, тому не дивно, що настрій у тренерського штабу та гравців був на максимумі . в Кропивницький команда відправилася ще вчора та вже встигла провести два матчі на полі суперника.

Олександр Рябоконь зі стартовим складом не здивував – на поле вийшов практично той же склад, що перемагав Інгулець, єдина заміна – Слінкін замість Арвеладзе. Гра, як і передбачалося, розпочалася з боротьби, в основному в центрі поля. І, як результат, вже на 7-й хвилині гри арбітр показав перше попередження – Владиславу Огірі. Що стосується небезпечних моментів, то їх було не так і багато – Петров пробив поруч зі стійкою, Паст зреагував на удар Коберідзе, а Артем Фаворов головою пробив вище воріт.

На 29-й хвилині гри мав забивати Філіппов. Денис Фаворов діагональною передачею вивів Олександра один на один з воротарем, але Філіппов вирішив обіграти Паста і втратив м’яч. І практично тут же Роман Монарьов провів вимушену заміну – Ямполь замість Геджа.

За 15 хвилин до завершення першого тайму Десна відкрила рахунок в матчі! Андрій Мостовий пройшов правим флангом і виконав передачу в штрафний майданчик – Олександр Волков опинився один біля воріт Паста і головою переправив м’яч в сітку кропивницьких воріт. 0:1.

Буквально тут же Зірка провела свою небезпечну атаку, але Чичиков знову не влучив в ствір воріт. А за кілька хвилин до завершення першого тайму удар Ямполя заблокував Єрмаков. Але крапку в першій половині мала ставити Десна – Мостовий пройшов вже лівим флангом і потужно пробив метрів з 16-ти, і лише поперечина врятувала Зірку від пропущеного м’яча.

В перерві матчу Роману Монарьову довелося провести ще одну вимушену заміну. Паст, врятувавши команду в моменті з Філіпповим, зазнавав пошкодження, і на другий тайм не вийшов – місце в воротах зайняв Льопка. Олександр Рябоконь в перерві матчу зазвичай заміни не проводить, не змінив традиціям тренер Десни і цього разу.

Рахунок Десну повністю влаштовував, тому не дивно, що другу половину гри сіверяни розпочали більш обережно. Перший момент створили господарі – Загальский із-за меж штрафного майданчика пробив повз ворота, а от Литовка, як і в першому таймі, в гру практично не вступав. Перший удар в площину воріт в другому таймі вболівальники побачили лише в середині тайму – Мостовий пробив в руки Льопці.

На 69-й хвилині гри першу заміну провів і тренерський штаб Десни – Банасевич замість Волков. Тренери Зірки тут же відреагували – Кондрашов замінив Загальского. Що цікаво, в першій же атаці гравець Зірки опинився в епіцентрі подій – Кондрашов виграв боротьбу на другому поверсі і пробив над перекладиною.

На 77-й хвилині гри Зірка несподівано зрівняла рахунок в матчі. Чичиков увірвався в штрафний майданчик гостей і пробив з під Слінкіна повз Литовку – Денис Фаворов намагався врятувати команду, але від ноги капітана м’яч опинився в сітці воріт Десни. 1:1. Олександр Рябоконь відразу відреагував на пропущений м’яч – на поле вийшов Безбородько, який в матчі з Геліосом оформив дубль.

І майже відразу Денис міг забити. Банасевич обійшов двох захисників, увійшов в штрафний майданчик і пробив – Льопув врятував. А Безбородько в цей час був один на дальній стійці, якби Максим віддав передачу, то Десна швидше за все вийшла б вперед. У Зірки хороший момент був у Петрова – Литовка перевів м’яч на кутовий. Останній момент в матчі створили гості – простріл Слінкіна не зміг замкнути Арвеладзе. В підсумку – нічия 1:1.

З
ІРКА (Кропивницький) – ДЕСНА (Чернігів) – 1:1
Гол
и:
Д.Фаворов (автогол, 76) – Волков (32).
З
ірка: Паст (Льопка, 46), Полегенько, Маткобожик, Братков, Цюпа, Драченко, Гедж (Ямполь, 30), Загальський (Кондраков, 70), Чичиков, Білоног, Петров.
Десна: Литовка, Д.Фаворов, Головко,
Єрмаков, Слінкін, Коберідзе, Огиря, Мостовий, Волков (Банасевич, 69), Ар.Фаворов (Арвеладзе, 87), Філіппов (Безбородько, 81).
Попередження: Петров (85) – Огиря (7), Коберідзе (84).

23 травня 2018 17:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46