Сьогодні 28 березня 2024 р.

Інгулець – Дніпро-1 0:1. Україна, 14-й тур. Звіт

В Кропивницькому «Дніпро-1» здобув перемогу над «Інгульцем» і піднявся на четверту сходинку турнірної таблиці УПЛ.

Після переможного матчу проти «Минаю» на гостьовий поєдинок із «Інгульцем» тренерський штаб дніпрян дався до мінімальних змін у стартовому складі: у центр захисту повернувся капітан команди Логінов, а в опорній зоні знову з’явився Ігнатенко, який минулий матч пропустив через дискваліфікацію, натомість Нельсон і Батагов розпочали гру на лаві для запасних.

Гості одразу взяли м’яч під власний контроль, шукаючи слабкі місця у захисник розташуваннях суперника. Перший удар вдалося завдати вже на 4-й хвилині, але Кравченко поцілив прямо у руки Гальчуку. Далі вже повів пристрілку Довбик, який виконав штрафний удар під поперечину, і знову надійно зіграв воротар «Інгульця», перевивши м’яч на кутовий. З приблизно тій же позиції Кравченко пробив штрафний вище воріт, а зі стандартами у виконанні Піхальонка захист і голкіпер петровців впевнено впоралися.

Господарі провели першу контратаку тільки на 17-й хвилині, і її небезпечним, але неточним ударом завершував Запорожець, проте лайнсмен там зафіксував офсайд. Але то був тільки епізод, дніпряни продовжили володіти тотальною перевагою, змушуючи суперника часто порушувати правила. На 26-й хвилині Піхальонок заробив штрафний удар метрах у 18-ти від воріт суперника, і Довбик потужне пробив у нижній кут, відкривши рахунок! Цей гол став ювілейним – сотим – для спортклубівців на рівні УПЛ!

Буквально у наступній атаці Довбик міг оформити дубль, але цього разу його удар з лінії карного майданчику був неточний. Тим часом, господарі почали отримувати жовті картки за власні чисельні фоли, і буквально протягом чотирьох хвилин півзахисник «Інгульця» Шишка двічі грубо зіграв проти Джурасека і Ігнатенка, при чому на половині поля дніпрян, в результаті чого він за два попередження залишив поле.

На 43-й хвилині у бригади арбітрів були підстави ще і призначити пенальті у ворота господарів за поштовх у спину Піхальонка, але трошки взявши паузу на роздуми тандем Бойко-Монзуль вирішив не призначати 11-метровий удар. Тільки після цього був момент у господарів, але Запорожець пробив неточно з лінії штрафного майданчику. Вже у компенсований арбітром час дніпряни могли подвоїти рахунок, коли Гальчук відбив перед собою удар Джурасека, а на добиванні Довбик заробив тільки кутовий.

З початком другого тайму господарі повели більш активну гру в атаці, на що тренерський штаб дніпрян відреагував заміною, випустивши замість Джурасека Ді Франко. Саме після подачі аргентинця міг подвоїти рахунок Сваток, але м’яч після його удару головою пройшов пору із стійкою. Далі Піхальонок і Довбик розіграли комбінацію у центрі карного майданчику гостей, але після удару у дальній кут форварда дніпрян, м’яч пішов тільки на кутовий. З приблизно тієї ж позиції завдавав удар і Назаренко, але знову м’яч пішов повз дальньої стійкі, а дальній удар Ігнатенко Гальчук накрив з другої спроби.

В заключні хвилини гри запам’ятався постріл Дубінчака у дальній кут і тут знову на висоті був Гальчук, а також неточний удар Довбика метрів з семи. У підсумку дніпряни довели справу до впевненої по грі перемоги, хоча і з мінімальним рахунком.

ІНГУЛЕЦЬ – ДНІПРО-1 – 0:1
Гол:
 Довбик (26).
Інгулець: Гальчук, Запорожець, Полегенько (Коваленко,79), Козак (Шарай,72), Коробенко (Бартулович,79), Сітало (Стефен,79), Шишка, Асмелаш, Опанасенко, Ковальов, Поспелов.
Дніпро-1: Кожокару, М.Кравченко, Логінов, Сваток, Дубінчак, Ігнатенко, Піхальонок (Когут,90), Гуцуляк (Лучкевич,75), Джурасек (Ді Франко,49), Назаренко (Білл,75), Довбик.
Попередження: Ковальов (27), Шишка (30) – Дубінчак (69), Лучкевич (85).
Вилучення: Шишка (34, друга жовта картка).

7 листопада 2021 16:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16