Сьогодні 26 квітня 2024 р.

Укрaїна, 31-й тур. Шахтар – Колос. Анонс матчу

Програму 31-го туру УПЛ відкриває матч чемпіона і аутсайдера топ-шістки. «Шахтар» в 10 останніх матчах виграв 8 поєдинків, по разу – поступився і закінчив внічию. «Колос» за такий же відрізок чемпіонату зазнав 9-ти поразок і лише раз переміг. Але складно загадувати, як у них сьогодні складеться. Як то кажуть, є нюанси…



«Ш
АХТАР» (Донецьк) – «КОЛОС» (Ковалівка)
15 липня, початок – 19:00
Київ
, НСК «Олімпійський»
Головний арбітр: Олександр Шандор
Пряма трансляція – канал «Футбол 1»

Найцікавіше питання – який склад виставить Луїш Каштру на гру проти «Колоса»? Адже багато гравців основи гірників у відпустці – Марлос, Жуніор Мораес і Микола Матвієнко відправилися відпочивати ще перед грою «Шахтаря» проти «Десни». А після чернігівського матчу тренерський штаб надав відпустку Андрію Пятову і Тарасу Степаненку.

У матчі 30 туру «Десна» – «Шахтар» (2:4) португальський спеціаліст виставив експериментальний склад, а у другому таймі випустив і дебютантів УПЛ Михайла Мудрика та Данилу Сікана. А ще в запасі були молоді Артем Бондаренко та Олександр Піхальонок, яким Луїш Каштру обіцяє надати шанс найближчими матчами. Чи вийде молодь донеччан у грі проти «Колосу» ми подивимося, а поки відзначимо, що «Шахтар» і без своїх лідерів Мораеса, Марлоса, Тайсона (вийшов на заміну на 70-ій хвилині) переміг у гостях «Десну», зменшивши команді Олександра Рябоконя шанси на перепустку в Лігу Чемпіонів.

Адже осічкою чернігівців скористалися «Зоря» (перемогла в Києві наш «Колос 2:0) і «Динамо» (кияни зіграли внічию з «Олександрією» 2:2). «Зоря» піднялася на другу позицію, маючи у своєму активі 57 очок, «Динамо» тепер на третій сходинці (56 очок), а «Десна» опустилася на четверте місце (55 балів). Тепер за другу позицію та перепустку в Лігу Чемпіонів йде справжня битва серед трьох клубів, і тільки «Шахтар» може дозволити собі експерименти із складом не вагаючись за результат. Хоча, як показала гра у Чернігові, гірники навіть у експериментальному складі є великою силою і злагодженим колективом.

Стосовно «Колосу», то відзначаємо повернення у гру Павла Оріховського, який відновився після травми. Медичний штаб клубу дозволив йому взяти участь в останній грі проти «Зорі», і Руслан Костишин випустив атакувального півзахисника на заміну на 68-ій хвилині матчу, в якому «Колос» поступився з рахунком 0:2.

Досі під питанням участь у грі проти «Шахтаря» Арні Вільхамссона, якого так не вистачало у поєдинку проти луганчан. Iсландець травмувався ще у грі проти «Олександрії» і пропустив матчі з «Десною» та «Зорею».

Тож, у середу на нас чекає гра команд, які вже не змінять свої позиції у турнірній таблиці, і які наразі будуть грати із прицілом на майбутнє – «Шахтарю» потрібно підійти в оптимальній формі до матчу-відповіді Ліги Європи проти «Вольфсбурга», а «Колосу» через ігри проти «Шахтаря» та «Динамо» (32 тур) потрібно тримати тонус і готуватися до плей-офф за участь у Лізі Європи. 25 липня ковалівці у півфіналі за перепустку до Ліги Європи зіграють проти команди «Дніпро-1», тож матчі проти донеччан та киян будуть гарною підготовкою до цього двобію.

Додамо також, що в рамках УПЛ «Шахтар» з «Колосом» зустрічалися тричі, і всі матчі завершилися перемогами гірників (6: 0, 4:3, 1:0).

 

15 липня 2020 09:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Динамівці провели тренування у залі після гри з «Поліссям»

 

24 квітня 2024 12:06

Бражко: «Була непроста хвороба, лежав і не вставав з ліжка»

 

23 квітня 2024 16:50

Україна, 25-й тур. Шахтар – Зоря. Огляд матчу

 

22 квітня 2024 21:01