Сьогодні 16 травня 2024 р.

Інгулець – Дніпро-1 0:2. Україна, 23-й тур. Звіт

Господарі протрималися майже годину. Але в результаті позначився більш високий клас команди Олександра Кучера.

У стартовому складі дніпрян в порівнянні з минулим матчем проти «Руху» тренерський штаб команди провів три заміни: на останній межі місце знову було довірене Рибаку, позицію лівого захисника замість Назаренка зайняв Матарріта, в середині поля з перших хвилин вийшов автор переможного голу львів’янам Когут, а Рубчинський залишився в запасі.

Перші хвилини матчу пройшли у рівній боротьбі. Можна сказати що спортклубівці вели розвідку, але поступово гості стали тиснути петровців на їх половині поля. Перший небезпечний момент дніпряни створили на 15-й хвилині: Бланко кинув у прорив лівим флангом Довбика, котрий увірвався у карний майданчику, обіграв там суперника і викотив м’яч під удар Гуцуляку, але Олексій не зумів влучити у ціль.

Одразу на газоні у чужому штрафному майданчику опинився Когут, але рефері вирішив, що там була симуляція. І це була вже друга жовта картка для гостей, адже перед цим «гірчичник» отримав Бланко. Зазначимо, що невдовзі у такий же ситуації (падіння в чужому штрафному майданчику без порушення правил) арбітр вирішив не карати Клименка.

Тим часом, спортклубівці продовжували атаки – Довбик п’ятою скидав м’яч під удар Гуцуляку, але його постріл було заблоковано, а потужне добивання Адамюка було неточним. Загалом дніпрянам було важко додати ешелоновану оборону суперника, до того ж стан газону не розполоджував до притаманної для спортклубівців комбінаційної гри, тому протистояння часто зводилося до єдиноборств.

Щодо атакуючих дій господарів, то вони намагалися відповідати ударами здалеку – Запорожець прагнув перекинути Рибака, але невдало, а от постріл Ковальова пролетів поруч з дев’яткою.

А на початку другого тайму господарі провели дуже небезпечну атаку, яку підступним ударом завершував Запорожець, але Рибак врятував дніпрян у цьому епізоді.

Невдовзі Головкін закручував м’яч зі штрафного під гострим кутом, і тут на допомогу захисникам прийшов Довбик, який вибив м’яч на кутовий. Після цієї активності суперника спортклубівці знову перехопили ініціативу. і на 57-й хвилині Клименко вдарив по коліну Гуцуляка на куті карного майданчику, що призвело до пенальті, який чітко реалізував Довбик, забивши свій 20-й гол у чемпіонаті!

А ще за 5 хвилин Сваток довгим пасом знайшов в атаці Когута, який у дотик головою спрямував м’яч у ворота, красиво перекинувши сферу через голкіпера - 2:0! Одразу після цього Олександр Кучер провів потрійну заміну, знявши з гри трьох виконавців, котрі мали жовті картки.

У час, що лишився дніпряни повністю контролювали ситуацію на полі, не дозволивши супернику створити біля власних воріт бодай одного гольового моменту. Натомість, спортклубівці були близькими до того, щоб довести рахунок до великого, але Пеглоу не скористався як мінімум двома шансами забити свій перший гол в УПЛ. 

ІНГУЛЕЦЬ – ДНІПРО-1 – 0:2
Голи: Довбик (58, з пенальті), Когут (63).
Інгулець: Білик, Запорожець, Клименко (Сидоренко, 86), Марусич (Коробенко, 73), Кучеренко (Резепов, 65), Головкін (Одарюк, 65), Смоляков, Нагієв, Ковальов, Поспєлов, Кухарук (Козиренко, 73).
Дніпро-1: Рибак, Адамюк, Сарапій, Довбик, Піхальонок (Танчик, 85), Гуцуляк (Підлепенець, 85), Бабенко, Бланко (Пеглоу, 68), Когут (Рубчинський, 68), Сваток, Матарріта (Назаренко, 68).
Попередження: Запорожець (90) – Бланко (9), Когут (18), Матарріта (53), Сарапій (60), Піхальонок (74).

29 квітня 2023 16:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 28-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

13 травня 2024 20:08

Україна, 28-й тур. Зоря – Верес. Огляд матчу

 

13 травня 2024 19:45

Україна, 28-й тур. Кривбас – Полісся. Огляд матчу

 

13 травня 2024 17:34