Сьогодні 16 травня 2024 р.

Динамо – Минай 2:0. Україна, 20-й тур. Звіт про результативну молодь

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Кияни здобули другу поспіль перемогу в УПЛ завдяки голам своїх вихованців Царенка та Ваната.

Після вдалого матчу проти «Львова» Мірча Луческу вирішив не міняти переможні рішення кадрових проблем, і тому Шепелєв знову грав на лівому фланзі півзахисту, а юний Царенко вийшов на позиції дискваліфікованого Буяльського. І треба сказати, що мініатюрний хавбек був одним із найбільш помітних у складі киян: багато відкривався, намагався роздавати передачі в один дотик, а також самому виходити на ударну позицію.

Також дуже активно діяли Лонвейк та Ванат. Саме нідерландець втратив першу чудову нагоду, коли після розіграшу кутового потужним ударом влучив у перекладину. Потім вже нападник молодіжної збірної України пробивав з гарної позиції, але Бандура впорався. «Минай» відповів непоганим випадок Коломойця, який елегантно обіграв Попова, але віддав невдалий пас на партнера.

Далі той же Ванат пробивав головою з кількох метрів, але не під лаштувався під м’яч належним чином, і той полетів зовсім у інший бік. Але зрештою динамівці реалізували свою перевагу після затяжної атаки, наприкінці якої Лонвейк трохи незграбно пробив, але Царенко вдало зреагував на ситуацію й з близької відстані чудово пробив з льоту. Цей гол став першим в складі «Динамо» для 18-річного півзахисника!

До перерви кілька перспективних напівмоментів було у Ваната, та й зі старту другого тайму нападник киян продовжував тиснути на оборону гостей. На 52-й хвилині захисник «Миная» в ризикованому підкаті зачепив ногу Сидорчука, але арбітр не поставив пенальті. Закарпатці одразу ж провели небезпечну контратаку, але Дубінчак перехопив небезпечний простріл Твердохліба.

Як тільки гості заграли трохи активніше, залишаючи більше вільних зон в тилу, господарі цим скористались. Здавалось, що Шепелєв затягнув з передачею на Гармаша у фланг, але насправді хавбек киян через паузу чудовим пасом знайшов Ваната, який вибігав по центру воріт суперників. Нападник міг миттєво перекинути м’яча далі, і тоді Царенко вийшов би сам на сам, однак Ванат вирішив зробити все самотужки – і дуже чітко пробив з-під захисника низом в дальній кут.

На 76-й хвилині кияни створили собі проблеми на рівному місці: Дячук невдалим пасом ледь не вивів Гончара сам на сам, зрештою м’яч потрапив до Воропчака, але його удар з дуже небезпечної позиції заблокували – м’яч рикошетом пролетів поруч зі штангою. Потім після кутового чудово головою пробивав Вишневський, але Нещерет зробив неймовірний сейв.

Після ще одного кутового Нємчанінов бив головою ледь не з метра, але виконував удар фактично спиною до воріт, і м’яч пішов значно вище. «Динамо» відповіло непоганим ударом Раміреса, який незадовго до того вийшов на заміну. Незважаючи на небезпечний штрафний гостей на останній компенсованій хвилині, кияни в другому матчі поспіль зіграли на нуль та взяли три очки.

ДИНАМО – МИНАЙ – 2:0
Голи
: 1:0 Царенко (35), 2:0 Ванат (62)
«Динамо»: Нещерет, Дубінчак (Вівчаренко, 71), Дячук, Попов, Тимчик, Сидорчук, Лонвейк, Царенко (Періс, 71), Шепелєв (Яцик, 82), Беніто (Гармаш, 61), Ванат (Рамірес, 82).
«Минай»: Бандура, Мельник, Гончар, Кравчук, Нємчанінов (Рогозинський, 82), Булеза, Вітенчук (Петько, 65), Шишка (Воробчак, 46), Гечев (Горін, 46), Коломоєць (Вишневський, 65), Твердохліб.
Попередження: Горін (58) – Яцик (83)

8 квітня 2023 14:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 28-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

13 травня 2024 20:08

Україна, 28-й тур. Зоря – Верес. Огляд матчу

 

13 травня 2024 19:45

Україна, 28-й тур. Кривбас – Полісся. Огляд матчу

 

13 травня 2024 17:34