Сьогодні 29 березня 2024 р.

Олімпік – Колос 1:2. Україна, 21-й тур. Звіт

«Колос» здобув неймовірну вольову перемогу над «Олімпіком», дотиснувши суперників на останніх хвилинах поєдинку.



У першому таймі була повна перевага ковалівців, які вже на 5-й хвилині створили перший момент. Вадим Мілько заробив штрафний, Андрій Богданов виконав подачу, і після рикошету від захисника м’яч намагався переправити у ворота той-таки Мілько, проте Вадиму не вистачило кількох сантиметрів. За три хвилини ковалівці заробили ще один штрафний з правого флангу. Після подачі Богданова Ісс’яр Драме головою виніс м’яч в аут. Згодом Олег Ільїн наважився на дальній удар – вище воріт.

«Колос» шукав вільні зони і на лівому фланзі. Денис Костишин заробив штрафний, а Богданов покотив м’яч на Чурка. В’ячеслав пробив вище воріт. Пізніше Богданов побачив підключення Кравченка, але передача верхом у Андрія не вийшла вдалою; а в наступній атаці Костишин пробив ножицями через себе після скидки Лисенка – і знову вище воріт.

«Олімпік» у середині тайму прийшов до тями і провів кілька позиційних атак, але нічого небезпечного біля воріт Волинця суттєвого не відбулося. А ось у номінальних гостей був момент – Костишин-молодший увірвався у карний майданчик і здорово пробив, Кичак перевів м’яч на кутовий.

Ковалівці атакували, атакували… і пропустили. Каргбо втік по центру, Кирило Петров не зміг накрити бельгійця, і Ібрагім майстерно пробив під поперечину воріт Волинця – 1:0.

Ковалівці активізувалися і до перерви у воріт донеччан постійно виникали пожежі. Після подачі з кутового Драме ледь не зрізав м’яч у власні ворота, а повторну подачу Кичак відбив перед собою. Після рикошету м’яч покотився біля стійки воріт. Далі Чурко прострілював з флангу – Драме вибив м’яч так, що він перелетів через трибуну стадіону і залетів у подвір’я когось з мешканців Ковалівки. А на 40-й хвилині виник черговий момент у «Колоса». Лисенко заробив штрафний, Віталій Гавриш здорово пробив під поперечину, проте Артем Кічак врятував свою команду красивим сейвом!

Другий тайм стартував із заміни – замість Володимира Лисенка вийшов Дмитро Хльобас, у якого одразу ж виник момент – після удару Дмитра голкіпер олімпійців відбив м’яч ногами. Далі був доволі спірний епізод. Лебеденко буквально скосив Олега Ільїна у своєму карному майданчику, одначе арбітр Олександр Дердо пенальті не призначив.

А ось на 56-й хвилині відбувся напевно ключовий момент у грі. Данні Екра у боротьбі вдарив Олега Ільїна ліктем в обличчя, і отримав «гірчичник». Це була друга жовта картка для івуарійського футболіста, яка перетворилася на червону. Далі хлопці Руслана Костишина взяли м’яч під свій контроль, а номінальні господарі побудували великий плацдарм захисту, і намагалися тримати оборону. Щоб, освіжити гру наставник ковалівців провів подвійну заміну в середині другої половини. Замість Андрія Богданова вийшов Павло Оріховський, а Олега Ільїна замінив Денис Антюх. І бувально в наступній атаці ковалівці заробили пенальті. Альваренга порушив правила проти Хльобаса, а одинадцятиметровий реалізував Денис Костишин (хоча, Кичак дотягнувся до м’яча) – 1:1!

«Колос» завівся, до кінця гри шукав моменти для переможного взяття воріт і на 87-ій хвилині був нагороджений за самовіддачу. Подачу з кутового виконав В’ячеслав Чурко, а Вадим Мілько головою пробив у нижній кут воріт донеччан, чим приніс перемогу команді!

2:1 ковалівці після 21-го туру набирають 33 очки, залишаються на шостій позиції в турнірній таблиці і продовжують гонитву за перепусткою до єврокубків.

ОЛІМПІК – КОЛОС – 1:2
Голи:
Каргбо (30) – Костишин (68, з пенальті), Мілько (87).
Олімпік: Кічак, Альваренга, Зотько, Лебеденко, Чогадзе (Тейшейра, 58), Беніто, Драме, Каргбо (Нкенг, 64), Политило, Бабенко, Екра.
Колос: Волинець, Кравченко, Гавриш, Петров, Золотов, Мілько, Богданов (Оріховський (67), Костишин (Сорокін, 80), Чурко (Нгамба, 90+2),  Ільїн (Антюх, 67), Лисенко (Хльобас, 46).
Попередження: Беніто (22), Екра (50), Бабенко (60), Нкенг (65), Кічак (84) – Золотов (42), Антюх (78).
Вилучення: Екра (56, повторне попередження).

11 квітня 2021 21:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Украина, 21-й тур. Олимпик – Колос 1:2. Обзор матча

 

11 квітня 2021 22:17