Сьогодні 28 березня 2024 р.

Інгулець – Динамо 0:2. Україна, 10-й тур. Звіт Гармаша

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб»

Гості втримали гру під своїм контролем, заслужено досягши головного – потрібного їм результату.  

У теперішніх умовах команд, які не потерпають від кадрових негараздів, майже не залишилося. Напередодні суботньої зустрічі принаймні п’ятьох-шістьох виконавців основи недорахувався «Інгулець», і щонайменше тринадцять футболістів «Динамо» відправили на лікарняний травми з коронавірусом. Додамо, що Мірча Луческу з його напівзеленою лавкою запасних фактично був позбавлений  можливості варіювати складом з урахуванням вівторкової битви з «Барселоною», і закриємо заїжджену й неприємну тему.

«Інгулець», який ще не перемагав  на рівні УПЛ, але в той же час встиг відібрати очки в учасників єврокубків – «Колоса», «Десни», «Зорі», почав зустріч досить жваво і сміливо. До власних воріт номінальні господарі не притискалися, із оборони виходили через пас, демонструючи відсутність остраху перед фаворитом і водночас надаючи тому зайвий простір для проведення швидких атак.   

Утім, рахунок кияни відкрили завдяки перш за все концентрації та повній самовіддачі. Віталій Буяльський у відчайдушному стрибку завадив Ніко Сітчінаві винести м’яч із власного карного майданчика, і цей блок фактично став гольовим пасом на Дениса Гармаша. Той гав не ловив і в один дотик з незручного становища, але з близької відстані пробив поміж ніг Богдану Шусту.

На хвилі успіху гості провели ще кілька непоганих випадів, після одного з яких ледве не подвоїли перевагу.   Томаш Кендзьора з правого флангу гарно навісив на дальній кут воротарського, Карлос Де Пена своєчасно відгукнувся на передачу, але м’яч після повітряної атаки уругвайця лише лизнув  стійку.

За кілька хвилин динамівців спіткало покарання за марнотратство. Саме так здалося, коли після штрафного у виконанні Дениса Янакова Олександр Козак, позбавившись опіки тезки Караваєва та скориставшись невпевненими діями Георгія Бущана, спрямував м’яч у сітку. Але, як засвідчив VAR, півзахисник «Інгульця» випередив не тільки суперників, але й події, залізши у мінімальний офсайд. Фортуна, про важливість прихильності якої напередодні розмірковував Сергій Лавриненко, не поспішала посміхатися дебютанту Прем’єр-ліги.  

Перед перервою команди обмінялися небезпечними моментами (Шуст впорався із пострілом Миколи Шапаренка, а захисники «біло-синіх» двічі блокували потужні удари опонентів), наче проанонсувавши цікавий другий тайм.

Почався він із шикарного крученого стандарту від Де Пени і такого ж ефектного польоту 34-річного голкіпера петровців, який витягнув м’яч із самісінького павутиння. Згодом в аналогічній ситуації намагався відзначитися Младен Бартулович, але його спробу переконливою не назвеш.

Воротарі й надалі продовжували перебувати в центрі уваги. Наприклад, той таки Шуст врятував своїх партнерів  після удару головою від Кендзьори, а Бущан – після схожого за складністю пострілу Сітчінави.

Як би там не було, рахунок залишався слизьким, підштовхуючи одних зміцнювати перевагу, а інших – продовжувати шукати свій шанс попереду. Проте сили потихеньку танули, і збільшувати активність дедалі було важче – в тому числі за рахунок замін, потенціал яких в обох командах виглядав об’єктивно обмеженим.

Зрештою, інтригу було вбито на 80-й хвилині, коли захисники «Інгульця» подарували м’яч гостям неподалік від володінь Шуста. Гармаш, обігравшись із Беньямином Вербичем, зробив передачу на Шапаренка, і той метрів з сімнадцяти поцілив у нижній кут.

Протягом часу, що залишався, дві непогані нагоди змарнував Вербич, лайнсмен справедливо відмінив гол Янакова, але все це вже не вплинуло на кінцевий результат. «Інгулець», як і раніше, – одинадцятий, «Динамо» – перше. Позбавивши «Шахтар» можливості наздогнати себе в поточному турі, кияни готуватимуться до прийому Мессі та компанії.

ІНГУЛЕЦЬ – ДИНАМО – 0:2
Гол
и: Гармаш (15), Шапаренко (80).
Інгулець: Шуст, Балан, Семенко, Павлов, Квасний, Запорожець, Козак (Плохотнюк, 88), Янаков, Бартулович (Шишка, 84), Коваленко (Білоцерківець, 76), Сітчінава.
Динамо: Бущан, Кендзьора, Миколенко, Забарний, Караваєв, Шепелєв, Гармаш (Белуце, 90+1), Буяльський, Шапаренко, Де Пена (Цитаїшвилі, 82), Супряга (Вербич, 63).
Попередження: Семенко (14), Козак (38), Балан (43) – Гармаш (20), Кендзьора (52), Забарний (64).
Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя).
21 листопада. Кропивницький. Ст-н «Зірка». +1’С. Без глядачів. 

21 листопада 2020 19:00







Матеріали на тему

Ингулец – Динамо. Украина,10-й тур. Текстовая ОНЛАЙН-трансляция
21 листопада 2020 11:22


Украина, 10-й тур. Ингулец – Динамо. Анонс
21 листопада 2020 09:30


Игорь Суркис: «Уверен, «Ингулец» бы нам не отказал, но мы не просили о переносе матча»
20 листопада 2020 22:15


U-21. Ингулец – Динамо – 0:6. Ванат оформил дубль за 11 минут, Михайленко – за три
20 листопада 2020 15:50


«Ингулец» сыграет с «Динамо» в экспериментальном составе
20 листопада 2020 15:39


«Ингулец» – «Динамо»: о трансляции матча
19 листопада 2020 19:39




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16