Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Санжар: «У «Динамо» отсутствие Ярмоленко не ощущалось»

Наставник «Олімпіка» Роман Санжар – про те, від чого залежить тактика на гру, психологію та історичні шанси

– Романе Миколайовичу, чи не найунікальнішим аспектом матчу з «Ворсклою» стало те, що навіть пропущений на першій хвилині гол не вибив Вашу команду з рівноваги. Ви готуєте підопічних до таких ігрових ситуацій чи загалом відпрацьовуєте психологічну стійкість?
– Подібні речі нереально відпрацювати на тренуваннях! Є таке поняття, як налаштування на гру. Цього разу ми налаштовували хлопців на перемогу, але попереджали, що все може бути, й головне – не дати суперникові розхитати нас. Вважаю, це вийшло і пропущений гол фактично не вплинув на наші дії.

– Наскільки ризикованим кроком було виділення місця в основі Очігаві – футболісту, котрий провів із Вашою командою кілька тренувань?
– Ризик, справді, був. Причому подвійний: перед грою в Зураба підвищилася температура. Я виходив із того, що в нашого новачка простежувалося величезне бажання грати – загалом у команді й у конкретному матчі. На мою думку, він упорався з обов’язками. Так, є його часткова вина у пропущеному м’ячі – там була ситуація, з якої суперник витиснув максимум, однак головне, що Очігава не розклеївся й на високому рівні провів зустріч.

– Після того, як рахунок у Полтаві став 1:1, виникло відчуття, що більше голів не буде: як «Олімпік», так і «Ворскла» будують гру від захисту, тому некомфортно почуваються за ситуації, коли треба атакувати значними силами. Погоджуєтеся з такою оцінкою?
– Ні, тут в іншому справа: на сьогодні у нас немає достатньої кількості кваліфікованих виконавців для активних наступальних дій. Зверніть увагу: на позиції форварда за нас грає 19-літній хлопчина, а правий півзахисник прийшов із Першої ліги. Ось у чому річ. Те, що ми робимо ставку на оборонні дії, зумовлено обставинами: маємо в захисті більше кваліфікованих і досвідчених футболістів. Для того, щоб атакувати великими силами, потрібно мати багато класних і досвідчених гравців у нападі.

– Іще про оборонну тактику полтавців і донеччан: обидві команди по два рази влучили по воротах одна одної. Чи не замало? Причому половина з тих ударів перетворилася на голи…
– На це можна подивитися з іншого боку. Перше: всі фахівці визнали, що матч на стадіоні ім. Бутовського був дуже цікавий та бойовий, і мала кількість ударів у площину воріт не вплинула на видовищність. Друге: те, що обидві команди за 90 хвилин лише чотири рази поцілили у ствір, є не стільки докором атаці, скільки компліментом захисту. Третє: можна говорити про високим ККД – і в нашої команди, й у суперника.

– Центральний поєдинок дев’ятого туру УПЛ – той, у якому «Олімпік» прийме «Динамо». Що нового в грі киян Ви побачили, наприклад, минулої неділі на «Олімпійському»?
– Фактично нічого: та ж кваліфікована команда з дуже сильними виконавцями, які строго дотримуються тактики на гру. Якщо хочете запитати про відсутність Ярмоленка, скажу так: у конкретній зустрічі завдяки старанням Віктора Циганкова відсутність Андрія не відчувалась.

– А Вас не вразило те, як усі атакувальні виконавці «Динамо» допомагали обороні? Наприклад, Дьємерсі Мбокані, котрий дуже не любить робити цього!
– Вразило. Що ж… Можливо, в цьому полягала тренерська задумка: за відсутності вже колишнього лідера спробувати замінити його ще активнішими колективними діями.

– Сьогодні донецький клуб відстає від третього місця на чотири очки. Як Вам думка, що це – історичний шанс, яким не можна не скористатися?
– Десь так і є. Проте зрозумійте: у турнірній таблиці величезна щільність команд, за «бронзу», крім нас, поборються та ж «Ворскла», «Маріуполь», «Верес», «Зоря», можливо, «Олександрія». У цьому й специфіка «історичного шансу» – він відкрився не тільки перед нами…

12 вересня 2017 23:13







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33