Сьогодні 29 квітня 2024 р.

Металіст 1925 – Колос 0:0. Україна, 8-й тур. Звіт

Програму туру увінчала нульова нічия на столичному стадіоні «Лівий Берег». Рахунок, власне, за грою. Якщо не рахувати пари моментів.

Програма восьмого туру української Прем’єр-ліги була достатньо насиченою для того, аби швидко промайнути та залишити нас із певними змінами в турнірній таблиці. Однак перед її екватором до останнього зберігалась достатньо спекотна атмосфера, бо заключним матчем чергового футбольного вікенду в нашій країні мала стати зустріч поміж сьомою та восьмою командами національної першості – харківським «Металістом 1925» та ковалівським «Колосом».

Дивовижним чином шляхи колективів Едмара/Олега Голодюка та Ярослава Вишняка перетнулись саме зараз, коли «Колос» виконував карколомне піке з провідних позицій через серію з чотирьох матчів без перемог, а «Металіст 1925», навпаки, рухався зустрічним курсом із підвали турнірної таблиці, хоча всі ми знаємо, що «жовто-синій» клуб зовсім нещодавно взагалі ризикував зникнути з футбольної мапи України.

Гостьовий колектив застосував на цю гру схему з п’ятьма захисниками, що фактично унеможливило використання суперниками найсильніших якостей флангових футболістів ланки атаки, бо їх опікали одразу по двоє суперників за найменшого натяку на загрозу. Зі свого боку «Колос» запропонував суто вертикальний футбол та багато боротьби в чужому штрафному, яка набагато частіше завершувалась пошкодженнями для гравців, аніж призводила до загострення.

У такому повільному темпі в підсумку минув ледь не весь ігровий час у нашому матчі, тоді як кожний хоч трохи небезпечний момент доводилось зустрічати з якомога більш яскравими емоціями, бо ще одного подібного команди могли й не створити. Навряд чи й самі виконавці на полі були задоволені від такого розвитку подій, але це було жертвою тому стилю, який запропонували обидва тренери на це протистояння.

Перерва нічого не змінила в цьому матчі, так само як і ротація, яку на завершення повної години ігрового часу почали проводити обидва колективи. «Металіст 1925» так і не знайшов свого щастя в швидких атаках, тоді як «Колос» перехопив ініціативу на завершення матчу та почав хоч якось загрожувати чужим воротам у позиційних атаках. Але знову всі моменти приходили з другого поверху, і лише дії Мякушка всередині чужих володінь під завісу гри порушили цю тенденцію.

Тоді «чорно-білі» дійсно впритул підійшли до забитого м’яча, але не можна було забувати про те, що ще на 80 хвилині трапилось влучання в дальню стійку під час спроби Безуглого головою завершити подачу зі штрафного з глибини правого флангу. Як бачимо, геть без моментів «жовто-сині» не залишились. Однак від нічиї так ніхто й не втік.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» гостюватиме в дніпровського «Дніпра-1», тоді як посеред тижня в Кубку України зіграє домашній матч проти полтавської «Ворскли», а ковалівський «Колос» прийматиме житомирське «Полісся».

МЕТАЛІСТ 1925 – КОЛОС – 0:0
Металіст 1925: Мозіль, Червак, Курило, Безуглий (Юсов, 59), Жичиков, Мартинюк (А. Ткачук, 59), Габелок, Вачіберадзе, Дмитренко, Сидоров (Чирук, 59), Русин (Арі, 68).
Колос: Фесюн, Цуріков, Чорноморець, Бондаренко, Бурда, Лучкевич, Демченко, Мілько (Богданов, 76), Каріока (Мякушко, 56), Салабай (Безбородько, 57), Велетень (Болбат, 56).
Попередження: Дмитренко (45+1), Габелок (89).

24 вересня 2023 18:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 26-й тур. Полісся - Ворскла 1:0. Огляд матчу

 

29 квітня 2024 20:59

Україна, 26-й тур. Кривбас – Металіст 1925. Огляд матчу

 

28 квітня 2024 21:30

Україна, 26-й тур. Колос – Олександрія. Огляд матчу

 

28 квітня 2024 18:30