Сьогодні 29 березня 2024 р.

Динамо – Шахтар 1:2. Україна, 3-й тур. Звіт

Григорій МИХАЙЛЕНКО, «Футбольний клуб»

Гірники забили два нестандартні голи й здобули надважливу перемогу в Києві. Відзначились Мораес, Марлос та – у складі киян – Родрігес.

Гранди українського футболу підходили до першого національного дербі в поточному чемпіонаті країни в різному настрої. «Шахтар» уже, схоже, відійшов від поразки в битві за Суперкубок України й здобув дві ефектні перемоги в першості. А от у киян на фоні чудового виступу на внутрішній арені трапилась халепа в Європі – поразка від «Брюгге» в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Саме у біло-синіх виявилось кілька цікавинок у складі: за межами заявки опинились Бесєдін, Буяльський та Шапаренко, у запасі – Вербич та Караваєв, а з перших хвилин вийшли Циганков, Де Пена та Родрігес. Щодо гірників, то слід відзначити позиції Марлоса (в центрі півзахисту) та Тайсона (лівий вінгер).

Почали активніше підопічні Олександра Хацкевича, однак гості достатньо спокійно витримали тиск і потихеньку перебрали ініціативу на себе. У якийсь момент донеччан стала просто тотальною і зрештою перетворилась у гол. На 21-й хвилині Соломон прокинув м’яча повз Миколенка й від самої лицьової лінії прострілив на Мораеса, який неймовірним чином п’ятою доправив м’яча у сітку рикошетом від дальньої штанги.

Кияни кинулись доводити, що перед цим м’яч залишив межі поля, однак арбітр Козак проігнорував і зарахував цей шедевральний гол. Здалось, що господарі аж надто перенервували через цей епізод – у їхніх діях стало ще більше браку й позиційних помилок. На 32-й хвилині Марлос втратив шалену нагоду збільшити перевагу «Шахтаря», але влучив у стійку.

Утім, динамівці все ж проявили характер! На 39-й хвилині в одній з небагатьох гарних атак Гармаш потужно вистрілив із-за лінії карного майданчику, П’ятов незграбно відбив перед собою – наче волейболіст, а не воротар збірної України з футболу – й Родрігес здорово зіграв на добиванні головою.

По перерві кияни продовжили грати на контратаках, і одна з них – на 62-й хвилині – просто мала завершуватись голом Вербича, який перед цим замінив Циганкова. Після чудового прострілу Кендзьори словенець з кількох метрів без перешкод не влучив у ворота…

І гірники одразу ж покарали суперників! Марлос елементарним, але дуже ефективним фінтом двічі обіграв опонентів й влучив у ногу Миколенку, від якого м’яч залетів у кут воріт. Андрієвський міг швидко відновити паритет, але його удар пройшов трішки вище – якби не невеликий рикошет від захисника, бути б голу!

Між тим, Хацкевич пішов ва-банк, замінивши Шепелєва на Соля. Луїш Каштру відреагував виходом третього центрального захисника Хочолави замість Болбата (на його позицію змістився Матвієнко). Зрештою гості з великими труднощами, але все ж вистояли до кінця й здобули важку й важливу перемогу. Причому в компенсований час ще й змарнували неймовірну нагоду, коли після виходу один в три Дентіньо промазав буквально з двох метрів...

ДИНАМО – ШАХТАР – 1:2
Голи: Родрігес (39) – Мораес (21), Марлос (64)
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Гармаш, Сидорчук (Андрієвський, 67), Шепелєв (Соль, 69), Циганков (Вербич, 60), Родрігес, Де Пена.
«Шахтар»: П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Марлос (Дентіньо, 90+2), Алан Патрик, Соломон, Тайсон, Мораес (Бланко-Лещук, 81).
Попередження: Шепелєв (42), Андрієвський (72) – Мораес (70), Алан Патрик (78)

10 серпня 2019 22:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46