Сьогодні 29 березня 2024 р.

Первая лига, 17-й тур. Металлист 1925 – Волынь. Анонс матча

У рамках 17-го туру у Першій лізі харківський «Металіст 1925» на своєму полі прийматиме  Луцьку «Волинь».

10 листопада. 17:00. Харків. ОСК «Металіст»
«Металіст 1925» – «Волинь»
Арбітр:
Олександр Дердо (Чорноморськ)
Дискваліфіковані: немає
Перше коло: 0:2

Стратегічне значення

За словами журналіста Sportarena Артура Валерка матч у Харкові матиме суттєве значення у плані стратегії на весняну частину змагань.

«За підсумками всього сезону боротьба ще не завершена, ні в кого нема визначальних відривів. Але є одна особливо важлива обставина: це передостанній осінній тур, кожен хоче зимувати якомога вище – так що наприкінці осінньої дистанції не можна втрачати очки. До того ж, нема сумніву – кожен із учасників цього матчу сприймає свого суперника як принципового – потенційного конкурента в боротьбі за медалі та підвищення в класі. Так що матч справедливо буде центральним у турі та одним із найбільш інформативних за півріччя», – переконаний Артур.

Фактор домашнього поля

На думку авторитетного журналіста «Металіст 1925» матиме очевидну перевагу рідного поля, але досвідчені футболісти «Волині» також почуваються як риба у воді на стадіонах подібного рівня.

«Металіст 1925» –  найбільш відвідувана команда Першої ліги й ПФЛ в цілому, харків'яни знають, що таке – коли вболівальники «гонять» улюбленців вперед. «Волинь» – одна із тих команд, які мають висококласних майстрів, які вміють грати в комбінаційний футбол», – переконаний Валерко. – Для таких команд грати на бездоганному газоні арени, що приймає єврокубки, великий плюс. Маємо пам’ятати: між двома містами та їхніми командами існують історичні перетини ще з часів, коли тодішній Металіст та Волинь були суперниками в УПЛ. Багато хто з учасників матчу на найвищому рівні пограв достатньо, щоб розуміти всі переваги гри на такому стадіоні».

Тренерська дуель

Цікавості матчу додає протистояння двох колишніх воротарів.

«У Першій лізі, окрім Горяїнова та Тлумака, ще лише один головний тренер (Золотницький із ПФК «Суми») за ігровим амплуа воротар. Цікаво, що у 2007-2008 роках Горяїнов та Тлумак були в одній команді, конкурували за пост №1 в Металісті. Тобто, вони добре знайомі, цілком можливо, обізнані з поглядами один одного на футбол», – говорить Артур.

Амбітні новачки

Не перший рік зберігається тенденція, коли команди, які виходять у Першу лігу, навпаки претендують на медалі.

«Ми чомусь звикли вважати, що команди, які підвищуються в класі, повинні бути середнячками, але у нас у ПФЛ не так, – запевняє прес-секретар ПФЛ Анатолій Янголь. – Це свідчить про силу наших турнірів. А стосовно цих двох конкретно команд, то ми слідкували за їхньою селекцією, знали про те, які гучні імена їдуть в Луцьк, які гравці є в Харкові і що їх вдається зберегти. Словом, я б повірив, що такий матч аж ніяк не загубиться в ігровій програмі туру».

Результативність матчу

За словами Валерка команди приблизно одного класу можуть видати гольову феєрію більше внаслідок грубих помилок, які надалі змусять розкриватися, грати активніше.

«В середньому, в матчах між лідерами у нас забивається по одному-два м’ячі, – говорить журналіст. – Але тут треба враховувати дуже важливий момент. По-перше, Металіст 1925 один із найкращих за результатами домашніх матчів, а Волинь – одна із найбільш забивних команд. По-друге, у першому колі їхній матч між собою припав всього лише на другий тур сезону. Зараз вони мали час, щоб добре вивчити одне одного. Особливо інформативними для харків’ян мають стати матчі Волині проти дніпрян та оболонців, для лучан – досвід тієї ж Оболоні-Бровар, яка особливо успішно приїздила в Харків».

Прогрес харків'ян

З моменту останньої зустрічі команд харківський клуб здійснив чималий прогрес у результатах та зміг підтягнутися до лідерів.

«Давайте пригадаємо: за підсумками другого туру, в якому ці команди зустрічалися одна з одною, «Волинь» розділяла 1-3 місця з СК «Дніпро-1» та ПФК «Суми», а от «Металіст 1925» посідав восьме місце, – говорить Артур Валерко. – Зрозуміло, таблиця стартових турів не є остаточно показовою, але в цілому за підсумками шести літніх турів у лучан було 15 очок, а у харків’ян – лише дев’ять. Зараз же між суперниками всього три очка різниці. Сама математика підказує нам, що «25-ті» за цей час вирівнялися і підтягнулися до лідерів».

Кадровий потенціал

На думку Артура Валерка команди лишилися на своїх вихідних позиціях у плані кадрового потенціалу. «Обидві команди справедливо претендують на медалі й підвищення в класі, – вважає журналіст. – Більше того, ще й провели точкове посилення. Харків’яни зуміли повернути із УПЛ воротаря Каневцева, лучани – залучили хорвата Бартуловича, який добре відомий в українському чемпіонаті».

10 листопада 2018 10:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00