Сьогодні 28 березня 2024 р.

Демченко: «Дуже серйозні плани у «Волині», «Руху», «Оболоні Бровар» та «Минаю»

Напередодні новорічних свят головний тренер «Металісту 1925» Андрій Демченко дав велике підсумкове інтерв'ю клубній прес-службі.

Про підсумки першої частини сезону

«Після першої частини сезону можна підвести деякі підсумки. Розпочинали ми з чистого аркушу, адже влітку багато гравців команду покинуло. Тому, нам було ще складніше. Коли ти приходиш на щось готове, то одна справа, а нам потрібно було шукати нових футболістів та робити з них лідерів. Провели дуже багато різноманітної роботи: як у психологічному плані, так і у технічному та тактичному.

На початку цього шляху багато людей не вірило в нас, не вірили, за великим рахунком, і деякі футболісти. Перш за все, що можуть бути лідерами колективу. Але я зі своїм тренерським штабом робив все те, що ми планували, жодного разу не відійшовши від заданого курсу.

Ми намагалися зробити все, аби команда грала в атакуючий футбол, багато контролювали м'яч. За рахунок цього і має бути тотальна перевага. Вважаю, що наша робота дали свої плоди. У перших матчах нам було важко, адже те, що ми їм давали, було досить складним.

Треба брати на себе відповідальність у кожному окремому епізоді, ризикувати та вміти ризикувати. Після перемоги над «Металургом», коли нас, скажімо так, «прорвало», ми побачили, що хлопці можуть грати, а їм почало подобатися. Саме з тієї гри і розпочався розвиток команди».

Про невдачі в стартових матчах

«Тоді вони ще не вміли грати в той футбол, який ми від хлопців вимагали. Вони повинні були в себе повірити. Зробили футболісти це в грі з «Металургом». Їх «прорвало» та вони відчули впевненість. Матчі проти «Балкан», «Руху» та «Агробізнесу» ми проводили із дуже високою самовіддачею, але гри в нас, на жаль, тоді не було. А от матч проти запоріжців – це точка відліку. Саме тоді ми і включилися в боротьбу за призові місця!»

Про глибину складу

«В чомусь нам було важко, але і зараз ми шукаємо футболістів універсальних, які б допомогли нам на різних позиціях. Наприклад, Михайло Шершень грав на чотирьох позиціях, Романов міг вийти в опорній зоні, а міг на флангах півзахисту. Звичайно, добре, коли маєш по два рівноцінних футболісти на позицію, але ми не англійці, нам не треба грати по 80 матчів протягом року. Тому, як на мене, в команді повинно бути 15-16 гравців, які будуть основними.

Про претендентів на вихід до Прем'єр-ліги

«З того, що знаю я, дуже серйозні плани у «Волині», «Руху», «Оболоні Бровар» та «Минаю». Але загалом перша вісімка здатна відібрати очки одне в одного. Все буде залежати від фінансової складової, адже вища ліга є набагато затратнішою».

4 січня 2020 12:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00