Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Первая лига, 23-й тур. Анонс матчей

23-й тур, який стартував учора в Миколаєві, обіцяє подарувати чимало яскравих моментів уболівальникам. Матчі в Маріуполі та Харкові, Черкасах чи Ковалівці додадуть емоцій та прикрасять нинішні вихідні навіть найвибагливішим прихильникам футболу. Ну а центральний матч туру в Рівному стане справжньою вишенькою на футбольному пирозі цих вихідних.

31 березня

«МИКОЛАЇВ» – «ПОЛТАВА» –
0:1

01 квітня

«ІЛЛІЧІВЕЦЬ» – «ОБОЛОНЬ-БРОВАР»
14:00. м.Маріуполь. Стадіон «Іллічівець».
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Перше коло – 2:1
Дискваліфіковані: немає – немає
Пряма трансляція на ТК «Футбол-2»

Лідер набрав чотири очки у стартових двох турах, однак осічка у вигляді домашньої нічиєї з «Арсеналом-Київ» сповна компенсувалася синхронними втратами очок найближчих конкурентів – «Вереса» та «Десни».

На своєму полі «Іллічівець» непереможний ще з минулої весни. Команда, яка й без того має солідний склад, вже після поновлення змагань після зимового антракту посилилася ще трьома новачками. Після захисника Непляха з «Вереса» та півзахисника Ярошенка із «Карпат» дозаявлений і екс-капітан юнацької збірної Сенегалу, опорник Гоміс. Перший легіонер з цієї країни для маріупольців.

Настрій у гостей далекий від оптимального – після домашньої поразки від «Полтави» кияни вимушені були рятуватися в гостях у Сумах, завоювавши нічию. Бронзовий призер першої ліги сезону 2016/17 явно хоче більшого, тож спробує здивувати навіть фаворита поточної першості.

«ЧЕРКАСЬКИЙ ДНІПРО» – «ІНГУЛЕЦЬ»
14:00. м.Черкаси. Центральний стадіон.
Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)
Перше коло – 1:1
Дискваліфіковані: Балан – немає

Чим особливо цікавий цей матч – обидві команди розлючені поразками у минулому турі. Господарі, нагадаємо, вели в два м’ячі у Горішніх Плавнях, але в підсумку зазнали поразки 2:4, та ще й втратили вилученого захисника Балана.

А «Інгулець» і взагалі програв обидва стартових матчі – у Миколаєві господарям та у Головківці «Нафтовику-Укрнафті». Якщо черкащани йдуть восьмими й сподіваються продовжити погоню за першою п’ятіркою, то для петрівців актуальною є боротьба за виживання.

За кадровим потенціалом дебютанти першої ліги заслуговують більшого, тож навіть у гостях у срібного призера дивізіону 2016/17 спробують поборотися за очки.

«НАФТОВИК-УКРНАФТА» – «АРСЕНАЛ-КИЇВ»
15:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».
Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)
Перше коло – 1:2
Дискваліфіковані: немає – немає

Напередодні матчу з «Динамо» «Нафтовик-Укрнафта» проведе генеральну репетицію поєдинком з іншою столичною командою – «Арсенал-Київ». Матч буде досить важливим для охтирської команди – не лише через те, що це буде остання «проба пера» перед матчем із грандом, а й через турнірні обставини.

Програвши перенесений матч з «Вересом», підопічні Книша зуміли виправитися перемогами над «Гірником-Спорт» та «Інгульцем», котрі взимку укомплектували свій склад низкою новачків. Тепер «Нафтовик-Укрнафта» щільно наблизився до п’ятірки лідерів і у випадку синхронної осічки конкурентів «Колоса» та «Геліоса» може претендувати навіть на четверте місце.

«Арсенал-Київ» обіграв цього суперника у першому колі (2:1), а навесні стартував з великою ефективністю, досягнувши виїзної нічиєї з «Іллічівцем» та перегравши вдома «Миколаїв» (нагадаємо, це лідер першої ліги і перший півфіналіст цьогорічного Кубка України).

Однак одного з героїв осіннього матчу – Есеоли – уже немає у складі «канонірів», він пішов на підвищення й недавно був героєм «Зірки» у переможній грі з «Динамо».

«КОЛОС» – «СУМИ»
15:00. м.Ковалівка. «Колос».
Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Перше коло – 2:1
Дискваліфіковані: Вишняк, Литвиненко – немає

Другий поспіль матч проти команди з нижньої частини таблиці проведе «Колос», однак є причини вважати, що «Суми» – суперник більш сильний ніж той, якого ковалівці розгромили минулого туру.

Нагадаємо, хет-трик Рябова з голом на першій хвилині та черговий влучний пенальті Поздєєва дозволили «Колосу» розгромити «Тернопіль» – 4:1. Не дивно, що новий голеадор команди із Васильківщини, хавбек Рябов, був визнаний ПФЛ спільно з інформаційними партнерами найкращим гравцем 22-го туру.

Утім, сумчани навесні приємно дивують – після нічиєї у Тернополі вони відібрали очки й у «Оболоні-Бровар». Ігрова постава команди значно посилилася, багато новачків. На цьому фоні втрати господарів (через перебір карток їм не допоможуть основний воротар і ветеран півзахисту) можуть стати шансом для гостей. Історія також тішить сумчан – свій перший матч на професіональному рівні (на кубок минулого сезону) «Колос» програв саме їм…

«ГЕЛІОС» – «ГІРНИК-СПОРТ»
17:00. м.Харків. «Сонячний».
Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)
Перше коло – 2:0
Дискваліфіковані: немає – Павлик

«Геліос» після домашньої поразки від «Десни» з таким же мінімальним рахунком здолав у гостях «Скалу». Тож перед візитом «Гірника-Спорт» господарі перебувають в хорошому настрої й готові повторити підсумок матчу першого кола, в якому в Горішніх Плавнях вони виграли з двома голами без відповіді.

«Гірник-Спорт» видовищний, але поки не може похвалитися такою ж вражаючою оборонною статистикою, як суперник. В обох весняних матчах горішньоплавненці чимало пропускали, але якщо в Охтирці «не дістали» «Нафтовик-Укрнафту» (2:3), то вдома зуміли здобути надвольову перемогу над «Черкаським Дніпром». Всеукраїнське об’єднання футбольних тренерів визнало наставника «Гірника-Спорт» Сергія Пучкова найкращим тренером 22-го туру.

Матч очікується неабияк важливим, і спробуй зрозумій, у кого мотивація більша – у «Геліоса», який бореться за чільне місце у п’ятірці, чи у «Гірника-Спорт», якому треба убезпечувати себе від вильоту (небезпечна зона всього поруч, і кожен тур може змінити становище).

02 березня

«ВЕРЕС» – «ДЕСНА»
15:00. м.Рівне, «Авангард».
Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)
Перше коло – 0:0
Дискваліфіковані: Білий – немає
Пряма трансляція на XSPORT

Безумовно центральний матч туру, протистояння явних претендентів на медалі, матч двох суперників, які гідні одне одного.


І головне – напередодні очного протистояння настрій у них далекий від найкращого. «Десна» вдома не змогла забити «Буковині» й змушена була розділити очки з новачками першої ліги, які зараз борються за збереження «прописки».

«Верес» і взагалі програв у Краматорську, ще й втративши через дискваліфікацію одного з основних захисників – Білого. У випадку поразки не виключено, що тренерський штаб господарів перебудує склад. Але й гості після не найбільш вдалого матчу з буковинцями можуть перебудувати, як мінімум, групу атаки.

Після нульової нічиєї у першому колі важко сказати, хто із суперників нині в кращій формі. Між ними – всього два очка, тож перемога здатна повністю перекроїти першу трійку. Навіть «Іллічівець», фаворит сезону та один із найсильніших клубів ПФЛ, напевно, буде стежити з інтересом за перебігом поєдинку основних конкурентів. Що вже казати про інших – це центральний матч туру!

«ТЕРНОПІЛЬ» – «АВАНГАРД»
15:00. м.Тернопіль. Центральний муніципальний стадіон.
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)
Перше коло – 0:2
Дискваліфіковані: немає – Малиш

Тернополяни зазнали третьої крупної поразки в сезоні, поступившись у Ковалівці «Колосу» (1:4). Після втрати очок в домашньому матчі з сумчанами (2:2) це ще більше вдарило по надіях аутсайдера на те, щоб покинути останнє місце.

«Авангард», у свою чергу, максимально ефективно використовує наявний кадровий потенціал, у минулому турі завдавши поразки «Вересу». Однак хто знає, можливо, візит до команди, яка бореться за уникнення вильоту другий сезон поспіль, буде навіть важчим?

Тим більше, знову втрати у гостей – не встиг повернутися після дискваліфікації Полюлях, як з тієї ж причини поза грою Малиш.

«БУКОВИНА» – «СКАЛА»
16:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина»
Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)
Перше коло – 3:0
Дискваліфіковані: Бойчук – немає

У першому колі чернівчани завдали «Скалі» поразки на її полі. Хоча склад і тренерський штаб стриян оновився, нема сумнівів, що за єдину крупну домашню поразку в сезоні вони захочуть поквитатися. Як і за поразки в один м’яч від «Черкаського Дніпра» та «Геліоса» – тим більше, що після досвідчених претендентів на вищі місця їм дістанеться суперник меншого досвіду й амбітності.


«Буковина», в свою чергу, в минулому турі довела боєздатність, добившись виїзної нічиєї з «Десною». До честі підопічних Ратія, вони не просто відбивалися, а й гостро тривожили оборонців одного з претендентів на медалі. «Скала» – географічний сусід і нерідкий спаринг-партнер чернівчан, тож з ним можна пробувати обривати «суху» серію («Буковина» завершила нульовими нічиїми обидва весняні матчі).

1 квітня 2017 10:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16