Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Первая лига. Анонс матчей 9-го тура

15 вересня

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – МФК «Миколаїв»
16:00. Горішні Плавні. СК «Юність»
Арбітр:
Дмитро Кубряк (Одеса)
Дискваліфіковані: немає – Чучман

Між суперниками – чотири очка та чотири місця в турнірній таблиці. При цьому «Гірник-Спорт» винятково успішно грає із цим опонентом. МФК «Миколаїв» до цього брав очки лише у двох із восьми матчів проти горішньоплавненців. Причому, «Гірник-Спорт» незмінно перемагав миколаївців на власному полі.

Із липня місяця підопічні Пучкова вдома не програють (7 очок із 9 можливих). У той же час, останні виїзди «Миколаєва» (зауважимо – в Петрове та Ковалівку) завершилися поразками. Як буде цього разу, якщо врахувати, що захист гостей послаблений відсутністю Чучмана?

СК «Дніпро-1» (Дніпро) – «Оболонь Бровар» (Київ)
16:00. Дніпро. «Дніпро Арена»
Арбітр:
Дмитро Бондаренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає

Лідер прийматиме оболонців, які ще недавно йшли у трійці найкращих і дуже хочуть туди повернутися. Останні чотири матчі СК «Дніпро-1» виграв із загальним рахунком 12:1. Команда переконливо рухається до поставленої мети, однак є один нюанс.

Не забуваймо – єдина осічка сезону в дніпрян якраз домашня. А здолав їх «Металіст 1925», який пізніше на своєму полі програвав якраз оболонцям. Тому до першої в історії очної зустрічі господарі поставляться зі всією пильністю. А гості їдуть посиленими: нещодавно склад команди поповнив Віталій Косовський, продовжувач відомої футбольної династії.

«Рух» (Винники) – «Авангард» (Краматорськ)
17:00. Винники. Стадіон імені Б.Маркевича
Арбітр:
Дмитро Денисюк (Київська обл..)
Дискваліфіковані: Г.Баранець, Б.Баранець – Мірошник

Перша відставка сезону сталася у Винниках – каденція Андрія Кикотя завершилася, до гри з «Авангардом» підготує господарів Віталій Романюк (також колишній гравець «Руху»).

До того ж, продовжує посилюватися та видозмінюватися винниківський колектив. Слідом за недавньою масовою дозаявкою «Рух» посилився Денисом Арендаруком, який свого часу вважався одним із найперспективніших півзахисників свого віку.

Натомість, у Краматорськ із Львівщини вирушив форвард Віктор Хомченко. Якщо він вийде на поле, його матч проти недавніх одноклубників стане справжнім випробуванням як для нього, так і для них.

Якщо «Авангард» переслідує трійку лідерів, маючи 12 очок у щільній групі комнад верхньої половини таблиці, то «Рух» осів на останньому місці, маючи лише одне очко (не забуваймо про анульовану перемогу над «Коброю»).

«Невдалий старт «Руху» – одна із найголовніших несподіванок чемпіонату, – вважає оглядач Артур Валерко. – За номінальними показниками – класом, досвідом, стажем виступів гравців на такому і вищому рівні цей колектив мав би бути серед претендентів на місця у першій п’ятірці. Перебудова складу прямо по ходу сезону – дуже складний процес, який може зайняти багато часу. Однак якщо не доробити це до кінця зараз, втрати будуть продовжуватися. Тож за оновленням «Руху» стежити буде цікаво».

«Зірка» (Кропивницький) – «Колос» (Ковлаівка)
17:00. Кропивницкий. «Зірка»
Арбітр:
Юрій Іванов (Донецька обл..)
Дискваліфіковані: немає – Чорноморець

Із крайнощів – у крайнощі. Після сенсаційної перемоги над «Інгульцем» «Зірка» зазнала нищівної поразки в Івано-Франківську. 1:7 від «Прикарпаття» будуть пригадувати фани ще довго, тому матч проти «Колоса» важливий як реабілітація. Тим більше, у сусідів по дні турнірної таблиці більш досвідчені склади, тому й вищі шанси по швидше почати рух вгору.

У той же час, «Колос» у непоганій формі, це єдина команда першості, яка все ще не програвала. Останні три матчі ковалівці виграли. Їм, щоправда, не допоможе в Кропивницькому лівий захисник Чорноморець (перебір карток), але кадровий потенціал у команди із Київщини достатній для планової ротації.

«Металіст 1925» (Харків) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
18:00. Миколаїв. Центральний міський стадіон
Арбітр:
Денис Резніков (Кам’янське)
Дискваліфіковані: немає

Легенда №29 – Олександр Горяїнов – дебютує на посту головного тренера «Металіст 1925». Він змінить іншу клубну легенду – Валяєва, який свого часу заміняв Призетка. «Відчувається, що у клубу є кадрова послідовність та план розвитку, – вважає прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. – Ясна річ, є труднощі в переході з друголігового рівня на першоліговий, але такий міцний колектив із такого футбольного міста має із цим справитися».

Схожі проблеми і в іншого новачка – також другого місця у своїй групі Другої ліги минулого сезону. Але «Прикарпаття» потихеньку вирівнюється, тому в досвідченому складі їде навіть у Харків за очками. Тим більше, після ураганної перемоги над «Зіркою» (7:1).

Всього два очка та три рядки таблиці розділяють дві команди. Ось наскільки очікується принциповим це протистояння.

16 вересня

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Інгулець» (Петрове)
17:00. Волочиськ. «Агробізнес»
Арбітр:
Іван Салаш (Калуш)
Дискваліфіковані: немає

Все ще очікує своєї першої в сезоні перемоги «Агробізнес» – абсолютний чемпіон Другої ліги. Але команда веде активну селекційну роботу, а також потихеньку прогресує на новому для себе рівні.

У минулому турі вдалося здобути нічию під час непростого виїзду на Одещину (0:0 «Балкани»), це вже третій компромісний результат для команди, тож потихеньку набираються очки, є сподівання на покращання результатів. У той же час, «Інгулець» припустився кількох осічок, але загалом виступає потужно. Якщо амбіції господарів – покинути зону вильоту, то гості мають змогу в випадку перемоги претендувати за ідеального перебігу подій навіть на друге місце.

«Волинь» (Луцьк) – «Балкани» (Зоря)
17:00. Луцьк. «Авангард»
Арбітр:
Олександр Афанасьєв (Харків)
Дискваліфіковані: немає

Лучани зазнали двох поразок поспіль. 0:5 від СК «Дніпро-1» ще довго буде згадуватися, а 2:4 від «Оболоні-Бровар», до певної міри, стало наслідком шоку від поразки в центральному матчі першого кола.

Тож, зрозуміло, у матчі проти зорянців у господарів не буде іншого завдання, окрім як перемагати. Але цікавий нюанс: «Балкани» не те що не програвали лучанам, а навіть не пропускали від них. Минулий сезон: 0:0 в Луцьку, 5:0 в Зорі. Звісно, це вже зовсім інші команди, як і інший рівень амбіцій, але це треба мати на увазі.

В останніх матчах «Балкани» не забивали (0:0 з «Агробізнесом» і 0:3 в Харкові), тож їхні амбіції будуть не меншими, ніж у господарів.

15 вересня 2018 10:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16