Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Первая лига-2017/18. Анонс матчей 3-го тура

Виділити якийсь матч серед інших – справа неблагодарна у третьому турі. Що не матч, то скрізь своя родзинка, особливо після другого раунду Кубка України минулої середи. Лідируючі «Геліос» та «Полтава» їдуть у гості до дебютантів першої ліги, окрема увага до Горішніх Плавнів, де задоволені двома перемогами господарі приймуть не менш вмотивований «Колос».

30 липня 2017 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Колос» (Ковалівка)
Арбітр
– Олександр Афанасьєв (Харків)
Дискваліфіковані: немає – Зозуля

Після двоматчевого виїзду в Винники в рамках чемпіонату та кубку «Гірник-Спорт» повертається додому в чудовому настрої. Підопічним Сергія Пучкова вдалося двічі поспіль здолати амбітного новачка першої ліги – «Рух» (3:2, 3:1). Причому, гості здобули на Львівщині відзнаку і за командні дії, і за морально-вольові якості, і за сміливу атакувальну гру.

Для гостей Горішніх Плавнів – «Колоса» із Київщини – кубковий середтиждень виявився також досить радісним. З рахунком 3:2 ковалівці здолали вдома «Черкаський Дніпро», і це була перша перемога команди із Васильківщини у новому сезоні.

Із «Колосом» «Гірник-Спорт» уже добре знайомий. Минулого сезону матч першого кола у Горішніх Плавнях завершився нічиєю – 0:0, а у другому колі, вже під керівництвом Пучкова, гості з Полтавщини виграли у Ковалівці – 3:1. На гол Гавриша гості відповіли точними ударами Шевчука, Моїсеєнка та Панасенка.

Ясна річ, підопічні Руслана Костишина цього не забули й спробують взяти реванш. Тим більше, в турнірній таблиці першої ліги «Колос» має лише одне очко (поразка від «Руху» та нічия з «Сумами»), у той час, як «Гірник-Спорт» реабілітувався за поразку в обласному дербі від ФК «Полтава» (0:1 вдома) вдалими матчами проти винниківців.

30 липня 2017 рік. 17:00. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард»
«Авангард» (Краматорськ) – «Волинь» (Луцьк)
Арбітр
– Євген Петренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає

Другий поспіль домашній матч проведе «Авангард» – після кубкової перемоги над «Миколаєвом», якою краматорці перервали серію невдач, вони набралися впевненості й позитивних емоцій.

Цього не можна сказати про «Волинь». Поразка з прикрим рахунком 0:3 в гостях у ФК «Львів» поклала край виступам лучан у цьогорічному Кубку України. Найприкріше, що відразу трьох гравців волинян було вилучено у львівському матчі. Тож тепер доведеться чекати рішення КДК.

Кадрова ситуація лучан погіршується відходом трьох молодих гравців (Чепелюк, Дудик, Романюк). А це були якраз ті, хто встиг здобути певний досвід навіть на вищоліговому рівні. На жаль, після вильоту з Прем’єр-ліги стрімко омолодженій луцькій команді тяжко даються результати – після двох стартових турів у її активі лише одне очко (нічия з «Балканами» та мінімальна поразка від «Десни»).

Зрозуміло, на візит наймолодшої команди ліги «Авангард» покладає чималі надії. Після кубкової перемоги команда Олександра Косевича спробує відкрити лік очкам у чемпіонаті.

30 липня 2017 рік. 17:00. с.Щасливе, Київська область. «Арсенал-Арена»
«Арсенал-Київ» – «Інгулець» (Петрове)
Арбітр
– Євген Петренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає

Давні знайомі перетиналися між собою і в першій лізі, і в другій, і на аматорському рівні. На професіональному рівні зберігається закономірність – господарі виграють у цьому протистоянні.

Найбільш пам’ятні перемоги – коли «Інгулець» розгромив «Арсенал» Червенкова з рахунком 4:0, а також весняний розгром петрівців киянами 3:0. Уже цих результатів достатньо, щоб називати протистояння принциповим. Тим більше, що досить часто команди є сусідами по турнірні таблиці – як зараз, коли їх розділяє всього два очка.

Приємно відзначити, що кожен із цієї пари може похвалитися вдалим стартом. «Інгулець» почергово обіграв «Авангард» (3:0 в гостях), «Жемчужину» (1:0 вдома) та «Полтаву» (3:1 вдома на кубок). «Арсенал» після бойової домашньої нічиєї з «Оболонню» в міському дербі (1:1) переміг у гостях «Миколаїв» (3:2) та «Нікополь» (1:0 на кубок).
 
30 липня 2017 рік. 17:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний»
«Суми» – «Кремінь» (Кременчук)
Арбітр
– Олександр Павлюк (Київ)
Дискваліфіковані: немає

Сумська команда вдало пережила зміну головного тренера – Ілля Близнюк допоміг їй обіграти «Нафтовик» в Охтирці та здобути почесну виїзну нічию з «Колосом» у Ковалівці.

Утім, у кубку ПФК «Суми» надовго не затрималися – амбітний СК «Дніпро-1», лідер Групи «Б» другої ліги, спинив першолігівців, тож підопічним Близнюка доведеться сконцентруватися суто на чемпіонаті.

Точно така ж ситуація у кременчужців, котрі залишили кубок ще на першому попередньому етапі, тож мали більше часу на відновлення та підготовку до сумського виїзду. Що особливо цікаво, низка екс-гравців «Кременя» на чолі з досвідченим Лісовим та Івановим, який приєднався до сумчан напередодні, з нетерпінням чекають на матч проти колишньої команди.

Нагадаємо, «Кремінь» у першій лізі стартував невдало, програвши «Черкаському Дніпру» (2:3) та «Нафтовику-Укрнафті» (0:2 вдома). Зрозуміло, незважаючи навіть на виїзний статус поєдинку, підопічні Сергія Ященка спробують перервати 3-матчеву програшну серію.

 


30 липня 2017 рік. 18:00. с.Зоря, Одеська обл. Стадіон імені Б.Я.Тропанця
«Балкани» (с.Зоря, Одеська обл.) – «Полтава»
Арбітр
– Олександр Кальонов (Львів)
Дискваліфіковані: немає

Село Зоря Саратського району прийме вже другий першоліговий матч. Перший – проти «Геліосу» завершився поразкою 0:2. Після цього була виїзна нічия у Луцьку з «Волинню» та кубкова поразка від «Десни» (0:4). Поки що «Балкани» очікують не лише першої перемоги, а навіть першого голу в першій лізі.

«Полтава» у цьому плані значно благополучніша. Вона вилетіла з кубку, поступившись в Петровому «Інгульцеві», однак у чемпіонаті стартувала винятково успішно – перегравши з мінімальною перевагою «Гірник-Спорт» (1:0 в гостях) та «Десну» (2:1 вдома).

Перемога над чернігівцями – визначне досягнення (можуть підтвердити й зорянці), 16 матчів віце-чемпіони першої ліги не знали поразок. Утім, «Балкани» в чемпіонаті почуваються незатишно. Після кубкової перемоги над «Суднобудівником» зорянці виграшів не здобували і навіть не забивали м’ячів. Домашній матч – шанс це виправити.

30 липня 2017 рік. 18:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»
«Жемчужина» (Одеса) – «Геліос» (Харків)
Арбітр
– Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Дискваліфіковані: немає

«Жемчужина» готується прийняти «Геліос» – і це буде матч двох команд, які пробилися в 1/16 фіналу Кубка України. Але якщо одесити в гостях здолали друголігову «Енергію», то харків’янам довелося бити післяматчеві пенальті проти давнього суперника по першій лізі – «Оболонню-Бровар».

120 хвилин і футбольна лотерея забирають багато сил – тож «Геліосу» непросто буде в гостях у «Жемчужини». До слова, це вже другий за сезон візит «сонячних» на Одещину. Перший завершився доволі впевненою перемогою над «Балканами» (2:0 – дубль С.Кравченка з пенальті), тепер же належить познайомитися з іще одним дебютантом першої ліги.

«Геліос», нагадаємо, виграв обидва стартові матчі й за підсумками двох стартових турів лідирує в чемпіонаті. Тож для дебютантів першої ліги такий гість буде особливим подразником.

30 липня 2017 рік. 18:00. м.Черкаси. Центральний стадіон
«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Миколаїв»
Арбітр
– Дмитро Панчишин (Харків)
Дискваліфіковані: немає

Продовжує здобувати безцінний першоліговий досвід черкаська молодь. Треба визнати, що керівництвом клубу прийняте правильне рішення – у складний момент довіритися власним вихованцям. І тепер гравці, які під керівництвом Олександра Кирилюка здобували титул чемпіонів першості U-19, мають змогу вдосконалювати свою майстерність на вищому рівні.

Попри те, що перемога над «Кременем» (3:2) так і лишається єдиною для оновленого «Черкаського Дніпра», навряд чи хтось може сказати, що з цією молоддю йому було легко. Ні «Оболонь-Бровар», яка обіграла дніпрян з мінімальним рахунком, ні «Колос», який вибив їх з кубка з рахунком 3:2.

Те ж саме можна сказати про МФК «Миколаїв». Команда Руслана Забранського програла тричі, однак з мінімальним дефіцитом. Зате тренерський штаб підключив молодь і шукає посилення. А поки клуб вилетів із Кубка України, поступившись «Авангарду», який до цього не вигравав у новому сезоні.

У минулому чемпіонаті ці суперники двічі зіграли внічию 0:0, однак нині історія їхнього протистояння буде писатися з чистого листа.

30 липня 2017 рік. 18:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик»
«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – «Оболонь-Бровар» (Київ)
Арбітр
– Володимир Новохатній (Київ)
Дискваліфіковані: немає

Минулого сезону команди обмінялися виїзними перемогами – і це були дуже пам’ятні матчі. Як забути, що «Нафтовик-Укрнафта» виграв на «Оболонь-Арені» завдяки голам Лозового, Арвеладзе та Зайчука. Або як «Оболонь-Бровар» у відповідь на гол Сондея дала два точних удари Продана уже в компенсований час.

Утім, нині охтирська команда втратила більшість авторів голів у ворота киян – новий склад набуває зіграності та досвіду, утім, це тривалий шлях, який повинен супроводжуватися терплячістю та довірою. Як і стосовно «пивоварів», котрі влітку запросили кількох іногородніх гравців і починають награвання новачків.

Обидві команди вилетіли з Кубку України в серії післяматчевих пенальті, тож гратимуть на фоні певної втоми.

30 липня 2017 рік. 19:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»
«Десна» (Чернігів) – «Рух» (Винники)
Арбітр
– Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Дискваліфіковані: немає

«Десна» сповнена позитивних емоцій – перший по-справжньому домашній матч завершився з рахунком 4:0. У Чернігові вдалося розгромити «Балкани», тож тепер місту треба запастися терпінням – адже, можливо, воно дочекається особливо сприятливого жеребу.

Утім, команді під керівництвом Олександра Рябоконя – поки що не до ейфорії. Після поразки у Полтаві в минулому турі, яка стала першою для «сіверян» ще з листопада минулого року, «Десні» потрібно покращувати турнірне положення у матчі з особливо небезпечним суперником.

«Рух» напередодні двічі поступився «Гірнику-Спорт». Безсумнівно, на виїзд до статусного фаворита першої ліги винниківці налаштовуються особливо. Та й для багатьох із них протистояння з «Десною» буде особливим – футболісти знайомі між собою, дехто мав нагоду працювати під керівництвом Рябоконя.

У будь-якому випадку протистояння двох команд із короткого числа найбільш висококласних у першій лізі буде центральним у цьому турі. Ми маємо підстави очікувати особливо цікавого матчу, який багато в чому покаже істинну силу й потенційні слабкості суперників.

30 липня 2017 12:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16