Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Стасюк – гравець липня в Першій лізі

ПФЛ та інформаційний партнер ua-football.com визначили найкращого гравця липня.

25-річний захисник закарпатського сМинаю» Петро Стасюк є одним з небагатьох гравців в команді Василя Кобіна, який не має місцевих коренів. Народився він в Овідіопольському районі Одеської області і вперше з дому поїхав заради стрийської «Скали». Після цього були «Балкани» і «Жемчужина», де 25-річний  футболіст «понюхав пороху» Першої ліги. В «Минаї» ж гравець опинився з перших днів команди на професіональному рівні, тобто з літа 2018-го.

Весь цей час Стасюк був твердим гравцем основи, а при Кобіні біля керма в нинішньому чемпіонаті став буквально його правою рукою. У липні 2020 «Минай» став чемпіоном дивізіону, вигравши всі шість матчів, а Петра замінили лише за десять хвилин до кінця зустрічі проти «Черкащини» (6:2), де все вже давно було зрозуміло із результатом. Раніше проти «Металіста 1925» (1:0) Стасюк забив переможний м'яч, граючи на нерідній позиції праворуч в обороні. За тур до цього віддав гольовий пас на Глаголу в знайомому селищі Зоря проти колишнього клубу «Балкани» (2:1). До речі, гол той також став переможним.

Безпосередньо про захисні «скіли» Петра Стасюка найкраще свідчать три «сухих» матчі його команди протягом місяця. Причому коли Стасюк був на полі, пропустив «Минай» з гри лише двічі. Дотично в його пасив можна віднести тільки гол, пропущений на останній хвилині компенсованого часу в тому ж поєдинку проти «Балкан», так як прийшов він з лівого флангу оборони.

У «Минаю» залишилося три гри, три повноцінних фінали, в яких форма універсального солдата в редутах матиме ключове значення. Проте, за ударний липень Петро Стасюк однозначно заслуговує звання Гравець місяця у Першій лізі!

2 серпня 2020 17:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16