Сьогодні 28 березня 2024 р.

ПФЛ наполягатиме, щоб клуби Першої ліги піднялися до еліти

Сезон у Першій та Другій лігах України не дограватимуть. Таке рішення ухвалили на Раді ліг ПФЛ. Через воєнний стан в Україні проводити матчі неможливо, тому підсумки чемпіонатів підбиватимуть за тією турнірною таблицею, яка була актуальна на 23 лютого.

Попри те, що дограти чемпіонат не було можливості, ПФЛ наполягатиме на тому, щоб її представники підвищилися у класі та у новому сезоні виступали в УПЛ.

«Ми провели нараду в Першій лізі та Другій лізі. Насамперед було прийнято рішення про те, що ми не можемо завершити чемпіонат як у Першій лізі, так і у Другій лізі. Прийняли рішення визначити місця у турнірній таблиці згідно з місцями, які команди займали після останнього туру (29 листопада) та до початку війни рф проти України.

Перша ліга-2021/22. Турнірна таблиця
Друга ліга-2021/22. Турнірні таблиці 

Вирішили створити робочу групу щодо відпрацювання питань переходів між лігами. В тому числі звертатимемося до УПЛ, щоб наші клуби, які посіли перше та друге місце, можливо, і третє з четвертим, мали змогу брати участь у змаганнях УПЛ.

Ситуація щодо обміну між Першою та Другою лігами? Ми спілкувалися, і я впевнений, що ми разом знайдемо спільне та оптимальне рішення для всіх, щоб клуби, які здобули право піднятися з Другої до Першої ліги, щоб вони це право здобули та брали участь у чемпіонаті Першої ліги. Також думатимемо, як зберегти якомога більше команд, які є у Першій лізі.

Наразі немає прямої загрози існування клубів. Є деякі проблемні моменти у двох клубах Першої ліги. Вірю, що вони надалі існуватимуть та розвиватимуть український футбол. Є також проблеми у шести клубах Другої ліги.

Усі клуби висловили готовність розпочинати новий сезон. Також ухвалили рішення з 16-17 травня до 30 травня провести роботу і бути з усіма на контакті, дізнатися про ситуацію в клубах і розробляти формати змагань», – розповів президент ПФЛ Олександр Каденко.

5 травня 2022 17:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00