Сьогодні 26 травня 2024 р.

Перша ліга, 14-й тур. Перший етап завершено!

Перша половина першості добігла кінця. Визначилися команди, які посперечаються за вихід в УПЛ, а хто змагатиметься за збереження місця в дивізіоні.

Перша половина першості добігла кінця. Визначилися команди, які посперечаються за вихід в УПЛ, а хто змагатиметься за збереження місця в дивізіоні.
У неділю, 27 листопада, зіграли шість матчів першості України серед команд Першої ліги.

Центральним поєдинком, безумовно, був матч у Львові, де місцеві «Карпати» приймали «Полісся». У першому колі «леви» поступилися житомирянам 0:2 і відставали від команди Юрія Каливинцева на 9 очок. Саме «Полісся» створило перший момент вже на другій хвилині, але кіпер і захисника «Карпат» зуміли відбитися. Льопка знову врятував «левів» після виходу майже віч-на-віч, але третій момент біля воріт «зелено-білих» завершився голом.

Болденков у боротьбі з Будківським скинув м'яч на дальню стійку, де Янаков у падінні відкрив рахунок. Йшла лише 14 хвилина. А на 30-й «Карпати» ще й у меншості залишилися – Лень отримав другу жовту і завершив поєдинок. До перерви підопічні Тлумака лічені рази потурбували Олега Кудрика, але по-справжньому кіпер «Полісся» у гру так і не вступав.

Другий тайм «Карпати» розпочали значно краще і швидко відігралися. Рябов класним пасом віддав на хід Кожанову, Денис не зумів переграти Кудрика, але Тарануха на добиванні зрівняв рахунок! Рефері зафіксував офсайд, але після підказки VAR змінив рішення. 1:1.

Рівний рахунок тримався лічені хвилини. Морозко зі штрафного влучно пробив у ближній кут і знову вивів «Полісся» вперед. Львів'яни могли блискавично відігратися, однак Дуць влучив у поперечину. Був шанс і у «Полісся» – Льопка і стійка завадили житомирянам збільшити перевагу в рахунку. Зрештою, рахунок 1:2 став остаточним. Полісся знову обіграло «Карпати» і відірвалося від львів'ян на 12 очок. Підопічні Тлумака тепер випереджають «Епіцентр» лише на один бал.

В інших матчах неділі «Епіцентр» впевнено переміг «Прикарпаття», а «Скорук» з таким же рахунком 2:0 здолав «Полтаву». «Кремінь» і «Нива» влаштували суперникам розгроми. Найпереконливіше виступив ЛНЗ, який розбив «Гірник-Спорт» із рахунком 5:0 та хет-триком Тищенка. Свій герой знайшовся і у складі «Кременя» – Галата теж забив три голи.

Такич чином, за підвищення у класі боротимуться: «Карпати» (Львів), «ЛНЗ» (Черкаси), «Оболонь» (Київ), «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський), «Полісся» (Житомир), «Металург» (Запоріжжя), «Кремінь» (Кременчуг) та «Нива» (Тернопіль). Нагадаємо, що за підсумками першого етапу по чотири найкращі колективи сформують «Чемпіонську групу» та боротимуться за дві прямі путівки до Прем'єр-ліги.

Вісімка найгірших команд дивізіону на другому етапі боротиметься за виживання. Це «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Діназ» (Вишгород), «Буковина» (Чернівці), ФСК «Маріуполь», СК «Полтава», ФК «Чернігів», «Скорук» (Томаківка), «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні).

Група А

27 листопада

БУКОВИНА – НИВА – 0:3
Голи:
Козак (4, 85), Проців (90+3).

КАРПАТИ – ПОЛІССЯ – 1:2
Голи: Тарануха (48) – Янаков (14), Морозко (56)
Вилучення: Лень (30, «К»)

ЕПІЦЕНТР – ПРИКАРПАТТЯ – 2:0
Голи:
Буряк (42), Гірний (88, з пенальті)

26 листопада

ДІНАЗ – МАРІУПОЛЬ – 1:4
Голи:
Кос (85, з пенальті) – Літовченко (39), Пентелейчук (47, 59), Доброхотов (55)

Група В

27 листопада

СКОРУК – ПОЛТАВА – 2:0
Голи:
Перебора (45+5), Шмигельський (69)
Вилучення: Коваленко (76, «П»)

КРЕМІНЬ – ЧЕРНІГІВ – 3:0
Голи:
Галата (52, 56, 88)

ЛНЗ – ГІРНИК-СПОРТ – 5:0
Голи:
Тищенко (32, 81, 88), Долінський (45), Сторчоус (78, з пенальті)

26 листопада

МЕТАЛУРГ – ОБОЛОНЬ – 1:2
Голи:
Сад (14) – Чернов (36), Груша (57)

27 листопада 2022 15:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 9-й тур. ТОП-5 голів

 

22 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 8-й тур. ТОП-5 голів

 

14 травня 2024 21:10

Перша ліга, другий етап. 7-й тур. ТОП-5 голів

 

08 травня 2024 09:00