Сьогодні 28 березня 2024 р.

Макаров: «Є надія, що всі клуби ПФЛ продовжать змагання»

Президент ПФЛ Сергій Макаров по завершенні церемонії нагородження найкращих тренерів  розповів про зимове міжсезоння клубів Першої та Другої ліг, наголосив на готовності Ліги підсилити УПЛ, а також висловив своє задоволення у зв’язку із відродженням професіонального футболу у регіонах.
 
– Пане Сергію, як пережили зиму клуби Першої та Другої ліг?
– Зимове міжсезоння ще не завершилося, тому поки зарано робити висновки. Всі клуби пережили новорічні свята, з чим я вас всіх і вітаю. На даний момент у мене немає жодних різко негативних, «смертельних» новин. Клуби поступово виходять із відпусток, починають робочий процес. Сподіваюся, надалі також все буде добре і всі колективи без проблем почнуть весняну частину сезону.
 
– Леонід Буряк побажав Favbet Лізі розширення складу учасників. Як ви до цього ставитеся? Чи готові скільки клубів Першої ліги одночасно підвищитися у класі?
– Продовжую дотримуватися своєї точки зору у цьому питанні. Наші клуби готові гідно виступати в УПЛ. Зможемо забезпечити виконання рішення Виконкому Української асоціації футболу про розширення Прем’єр-ліги . Професіональна футбольна ліга надасть якісне підсилення вищому дивізіону, як це було минулого сезону. Думаю, не потрібно за це хвилюватися, клуби у нас конкурентоспроможні та амбітні.
 
“Десна”, СК “Дніпро-1”, “Колос” довели, що клуби Першої ліги здатні грати на більш високому рівні. Наші новачки впевнено почувають себе у Favbet Лізі і засмучуються, якщо не потрапляють до першої шістки.
 
– Вже традиційно клуби Першої та Другої ліг пробиваються до весняної стадії Кубка України. Чого чекаєте від представників ПФЛ, зважаючи минулорічне досягнення “Інгульця”?

– Чудово, що серед учасників 1/4 фіналу Кубка України є представники ПФЛ. Це підтверджує силу наших команд. Сергій Лавриненко сказав, що йому сподобалося грати у фіналі Кубка і хочеться повернутися туди. Наразі “Інгулець” йде до цієї мети. Кубкові амбіції є і у “Миная”. Також необхідно відзначити клуб із Другої ліги “Альянс”, який проявляє себе з найкращого боку. Думаю, що наші клуби прагнутимуть виступити не гірше, ніж у минулому розіграші, у них для цього все є. Хочеться всім побажати успіху.
 
Напевно, більше вболіватимемо за “Альянс”, адже вони представляють Другу лігу. Цей клуб проводить яскравий та неймовірний сезон. Вони не залишили Сумщину без професіонального футболу.  Приємно, що “Альянс” грає на  чудовому стадіоні “Ювілейний”. Сподіваюся, що на цій арені пройде матч 1/4 фіналу Кубка України з “Маріуполем”. Плануємо відвідати матч і підтримуватимемо, звичайно ж, “Альянс”.
 
– Поступово заповнюються білі плями, які існували на футбольній карті України. З'явилося Закарпаття, повернувся Житомир, зараз Суми не втратили своє представництво. Завдяки чому вдалося цього досягти?
– Вважаю, що вплинула низка причин. В тому числі і ми працювали, поступово підшукували клуби, які зможуть підсилити наші змагання. Незважаючи на кризу, футбол в Україні живий і поступово відроджується. Нижчі ліги у нас зараз переживають певний футбольний бум, особливо в невеликий населених пунктах, де раніше і не мріяли про професіональний футбол.
 
Той же ковалівський “Колос” зараз доріс до рівня УПЛ. Поступово рухається до підвищення у класі “Інгулець”. Такий же процес прослідковується на аматорському рівні, у Другій лізі.
 
– Відтепер все більше клубів будуть забирати з ПФЛ і це зворотній бік розширення Favbet Ліги. Чи хвилюєтеся за заповнення складу учасників Першої та Другої ліг?
– Гадаю, все буде добре. Виконком Української асоціації футболу ухвалив мудре стратегічне рішення. Розширення УПл проходитиме протягом двох сезонів. Важливо, що цей процес відбуватиметься поступово. Бачимо, що на аматорському рівні проблем зараз немає. Змагання розвиваються, кількість та рівень команд зростає. В процесі атестації відсіються ті клуби, які поки не готові до участі в професіональному футболі. Переконаний, Другу лігу поповнять стабільні клуби і ми зможемо утримати рівень наших змагань, а можливо, навіть ще більше підсилимо конкурентоспроможність.

– В ЗМІ була інформація про проблеми у “Таврії”, тернопільської “Ниви”, йшлося про труднощі у “Полісся”. Можете розповісти про “проблемні” клуби?
– На даний момент є надія, що всі клуби продовжать змагання. Звісно, зараз не можемо сказати, що у нас дуже оптимістична ситуації в країні, тому статися може все, що завгодно. Проте, гадаю, всі наші клуби зможуть подолати труднощі і розпочнуть змагання у весняній частині сезону.
 
– Над якими новими напрямками діяльності зараз працюєте? 
– Усі наші зусилля направлені на те, щоб без проблем завершити цей фантастичний сезон. Не зупиняємося у роботі з потенційними партнерами, працюємо над цим кожного дня. Маю на увазі трансляторів, спонсорів ПФЛ. Сподіваюся, що розвиток ПФЛ, конкурентоспроможність наших клубів, а також розширення Favbet Ліги підвищить інтерес до українського футболу і допоможе нам реалізувати ще більше своїх ідей, проектів.


18 січня 2020 15:36







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00