Сьогодні 16 травня 2024 р.

ЄВРО-2023 (U21), 1-й тур: цікавинки четверга

«Футбольний клуб»

Фінальна стадія молодіжного чемпіонату Європи розпочалась у середу, а в четвер будуть зіграні чотири останні матчі 1-го туру. Наводимо цікаві факти про поєдинки цього вечора.







МАТЧІ ЧЕТВЕРГА

Група C: Англія, Німеччина, Чехія, Ізраїль

Англія випередила Чехію у відбірковій групі, обігравши суперників у обох матчах, і зараз сподівається продовжити серію вже у фінальній стадії. Тим більше, що в складі англійців вистачає гравців, які виступають на топ-рівні, таких як Кертіс Джонс, Харві Елліотт, Еміл Сміт-Роу або Ентоні Гордон. Щоправда, найкращий бомбардир цієї команди Фоларін Балоган перед ЄВРО вирішив виступати за збірну США. У чехів теж сильна та досвідчена збірна, в складі якої виділяються учасники молодіжного ЄВРО-2021 Матей Коварж, Міхал Фукал, Мартін Вітік, Павел Шулц й Адам Карабец.

Німеччина ніколи не брала титул на рівні U21 до 2009 року, коли команда Мануеля Нойєра, Матса Гуммельса, Самі Хедіри та Месута Озіла нарешті здобула золото. Але потім пішло-поїхало! Німці тріумфували в двох із трьох останніх розіграшів, тож Ізраїль, який у відбірковій групі двічі програв саме Німеччині, чекає дуже непросте випробування. Більш рівним виглядає матч Норвегії та Швейцарії, хоча досвіду більше в останньої.

Група D: Франція, Італія, Швейцарія, Норвегія

Але центральним поєдинком дня, звісно, вважається зустріч збірних Франції й Італії. В складі «триколірних» багато зірок, включаючи Лоїка Баде, який нещодавно виграв із «Севільєю» Лігу Європи. Але є ким похвалитися й італійцям: Віллі Ньонто, Сандро Тоналі та Джорджіо Скальвіні перебралися до «молодіжки» з першої збірної, а Рауль Белланова разом із «Інтером» дійшов до фіналу Ліги чемпіонів.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

22 червня 2023 10:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35