Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Мирошниченко: «Цель – первое место в группе»

Молодіжна збірна України дізналася своїх суперників по групі у відбірній кампанії молодіжного чемпіонату Європи 2017 року. За путівку на фінальний турнір підопічні Сергія Ковальця боротимуться з однолітками із Ісландії, Македонії, Північної Ірландії, Франції та Шотландії. Результати жеребкування прокоментував правий захисник «зелено-білих» та української молодіжки Денис Мірошніченко.

«Сьогоднішнього дня я так само, як і всі гравці та тренери молодіжної збірної, чекав з особливим нетерпінням. Як відомо, наша команда при жеребкуванні була в другому кошику. Звичайно, турнір молодіжних збірних це не змагання національних команд, тому тут такої чіткої градації на лідерів, середнячків і аутсайдерів, в принципі, немає. Про це свідчать і результати попередніх континентальних першостей. Наприклад, у 2011 році серед вісімки фіналістів була молодіжка з Ісландії, хоча ми всі прекрасно знаємо, що національна команда цієї країни і близько не стоїть до еліти європейського футболу. Щоправда на старті відбору до Євро-2016 ісландці про себе доволі гучно заявили, обігравши навіть зіркову збірну Голландії, але побачимо як буде далі.

Тим неменше зрозуміло що до наших одноліток з Ісландії ми повинні поставитися дуже серйозно, бо недооцінка може коштувати нам дуже дорого. Те саме буде стосуватися й наших матчів із збірними Македонії, Шотландії та Північної Ірландії. Адже і балкарці, і британці у футбол грати вміють, а обіграти їх зовсім не просто. Головними їхніми козирями, вже традиційно, є ігрова дисципліна та максимальна самовіддача і бойове налаштування на гру.

Немає ніяких сумнівів, що в усіх матчах від першої до останньої хвилини нам доведеться грати з максимальною концентрацією. Ну а про силу збірної Франції, я думаю, взагалі нічого не треба говорити. Як національна команда, так і збірні усіх вікових категорій цієї країни завжди і на всіх турнірах є серед фаворитів. Напевне, вже зараз багато хто саме французів вважає нашим головним суперником в боротьбі за перше місце.

Як відомо, на відміну від попередньої першості Європи, цього разу між першим і другим місцем в групі різниця буде дуже велика. На Євро-2015 і перше і друге місце путівку на фінал виборювали через матчі плей-оф. Тепер же переможець групи на пряму їде на фінал. А друге місце – це ще два кола плей-офф. Напевне зайвим буде казати, що боротьба за перше місце буде дуже важкою і претендентів на нього, швидше за все, буде більш, ніж достатньо. Звичайно ми також розраховуємо на перемогу в групі. Сподіваюся, що нам вдасться втілити наші плани в життя», – сказав Денис.

6 лютого 2015 10:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35