Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Молодежная сборная Украины провела первую тренировку за девять месяцев

У п’ятницю, 28 серпня, молодіжна збірна України провела перше тренування в межах навчально-тренувального збору напередодні двох виїзних матчів кваліфікації чемпіонату Європи-2021 (U-21) із командами Данії та Фінляндії.

Востаннє «молодіжка» збиралася ще в листопаді 2019 року і мала провести два матчі відбору до ЧЄ в березні 2020-го, проте у футбольні плани несподівано втрутилася пандемія COVID-19.

У тренуванні, що проходило на НТК ім. В. Баннікова в Києві й тривало більше години, узяли участь 22 гравці, викликані наставником синьо-жовтих Русланом Ротанем на збір.

Після розминки футболісти «молодіжки» попрацювали над контролем м’яча у квадратах 5х2, після чого сфокусувалися на тактичній частині роботи, зокрема – виходах з оборони в атаку.

У другій половині тренування гравці взяли участь у двосторонній грі на половину поля.

«Нарешті ми зібралися, хлопці прибули до розташування збірної в чудовому настрої! Хочу подякувати тренерам усіх команд, що вчасно відпустили своїх гравців на збір. Нам ці три дні – як ковток свіжого повітря, адже ми не бачилися дев'ять місяців. Для хлопців було важливо згадати основи нашого ігрового механізму. І все одно я бачу, що такі речі з часом забуваються. Зараз важливо, щоб хлопці все згадали й перенесли задумки тренерського штабу в гру», – зазначив після тренування керманич збірної України U-21 Руслан Ротань.

У молодіжної збірної запланований спаринг із донецьким «Олімпіком». Відбудеться він 30 серпня на НТК ім. В. Баннікова. На думку Ротаня, ця контрольна зустріч буде ключовою у процесі відновлення командної гри після тривалої перерви: «Повернення ігрових зв’язків можливе лише через гру, а тому матч з «Олімпіком» матиме для нас важливе значення. Після спарингу вже будемо планомірно готуватися до поєдинків відбору Євро-2021».

Нагадаємо, до 3 вересня команда працюватиме в Києві, а потім чартерним рейсом вирушить до Ольборга, де 4-го числа відбудеться матч кваліфікації ЧЄ-2021 зі збірною Данії. 8 вересня збірна України в Гельсінкі зустрінеться з однолітками з Фінляндії.

28 серпня 2020 23:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35