Сьогодні 29 березня 2024 р.

Вакулко: «Нам по силам обыграть голландцев даже на выезде»

Капітан молодіжної збірної України Юрій Вакулко вважає, що в матчах відбору чемпіонату Європи (U-21), які залишилися, cиньо-жовті здатні набрати максимум очок і в підсумку все ж таки отримати заповітну путівку на континентальну першість. Футболіст згадав перипетії останнього матчу з англійцями, назвав причини поразки й розповів про слова підтримки від головного тренера команди Олександра Головка.

– Юрію, ваша команда провела в Англії один із кращих матчів відбору, але не зуміла здобути хоча б нічию. Чого не вистачило в поєдинку в Шеффілді?
– Не вистачило трохи удачі. Дійсно, це була наша найкраща гра в нинішньому відборі. Ми добре підготувалися тактично, був дуже скрупульозний розбір суперника перед матчем. Крім того, щоб краще підготуватися, ми провели напередодні товариську зустріч зі словенцями. Усе було зроблено правильно, але англійці показали клас, використавши два моменти з трьох. Вони вичавили максимум із того, що мали. Ми ж свої моменти не реалізували.

– Чим матч у Шеффілді відрізнявся від першого поєдинку, в Україні, коли ви програли з рахунком 0:2?
– Ми й у першій грі виглядали пристойно й повинні були вигравати. Дуже шкода, що в підсумку на першому місці в групі зараз Англія, а не Україна. Напевно, той факт, що футболісти з англійської молодіжної збірної грають у клубах на більш високому рівні, в результаті й позначився на нашому протистоянні.

– Як ситуацію в групі оцінив після матчу Олександр Головко? Чи є ще в нашої команди шанс поборотися за друге місце, щоб зачепитися за можливість потрапити на Євро через плей-офф?
– Повного розбору поєдинку не було, але в роздягальні тренер подякував за гру та самовіддачу. Сказав, що ми добре діяли й показали гідний рівень футболу. Молодіжна збірна Англії не програє вже два роки, і ми були близькі до того, щоб відібрати у британців очки. Проте шанси потрапити на Євро у нас ще залишаються. Упевнений, нам цілком до снаги обіграти збірну Голландії навіть на виїзді й посісти друге місце в групі, щоб потім отримати можливість зіграти в плей-офф. Вважаю, що, якщо не брати до уваги Англію, яка вирвалася в лідери, то в нас із Шотландією та Голландією рівні шанси, і за грою ми анітрохи не поступаємося цим командам. Тому в останніх матчах будемо налаштовуватися тільки на максимальний результат.

– У вас особисто зараз мало ігрової практики в «Партизані». Це позначилося на грі в збірній?
– Так, цей момент трохи турбував. Але перед Англією був контрольний матч зі Словенією, коли вдалося трохи розбігатися. Утім, у другому таймі цей нюанс трохи позначався на стані моїх фізичних кондицій.

– Чи буде тепер у вас шанс частіше виходити на поле у складі «Партизана»?
– Незважаючи на те, що в своєму клубі я не пропускаю тренувань і завжди готовий грати, тренери поки що більше довіряють тим, кого купили в міжсезоння. Звичайно, це трохи неприємна ситуація для мене, тому що хочеться грати. Але зараз я ставлюся до цього з розумінням, тому що була розмова з керівниками клубу, які запевнили мене в тому, що я потрібен команді.

В один із найтитулованіших клубів Сербії я приїхав із команди другої ліги чемпіонату України. Тому потрібний час, щоб повністю адаптуватися в новій країні і в новому колективі. Наші тренери, до речі, дивилися матч України з Англією, тому що його транслювали на сербському телебаченні. Моєю грою вони залишилися задоволені, тому я з оптимізмом дивлюся в майбутнє і чекаю на наступний шанс вийти на поле у футболці «Партизана».

4 квітня 2018 18:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35