Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Ковалец: «Уже вырисовывается костяк команды»

По материалам оф. сайта ФФУ

13 серпня молодіжна збірна України в рамках підготовки до старту в кваліфікаційному раунді ЧЄ-2015 року проведе контрольний поєдинок проти молодіжної збірної Греції. Напередодні наставник синьо-жовтих Сергій Ковалець оголосив список з 23-х футболістів, що будуть готуватися до цього матчу, а також розповів про збір та розклад нашої команди перед спарингом із греками.

– Збір розпочинається 11 серпня в Києві. На цей день заплановано відновлення та перше тренування на стадіоні НТК ім. В. Баннікова. Ввечері цього ж дня ми з командою відвідаємо матч 5-го туру Прем’єр-ліги «Динамо» – «Чорноморець», а 12-го зранку вирушимо до Львова, де проведемо ще одне тренування на «Арені Львів»

–  Чи всі футболісти, кого б Ви хотіли бачити у збірній, зможуть приїхати? Чи є травмовані?
– Загалом, всі, кого ми викликали, приїдуть. Оскільки на вихідних будуть проходити матчі 5-го туру, то деякі футболісти приєднаються до команди вже наступного дня у Львові.

– Це остання контрольна гра перед початком кваліфікації. Чи можна сказати, що ті футболісти, які гратимуть зі збірною Греції − це вже кістяк збірної, ті, на кого Ви розраховуєте у відборі до ЧЄ-2015?
– Так, ми продивились чимало футболістів і в нас вже вималювався кістяк збірної. Ми постійно відвідуємо матчі, спостерігаємо  за багатьма футболістами.  Щоправда, слід відзначити, що слідкувати стає все складніше, тому що не всі футболісти мають ігрову практику − дублі команд зараз значно омолодилися, а до основного складу вони не потрапляють. Та хотілося б відзначити, що футболісти досвідчені − більшість пройшли майже всі рівні збірних, тобто мають ігрову практику на міжнародному рівні.

– Яка основна ціль на цей матч − перемога чи генеральна репетиція перед матчем з Хорватією?
– Це насправді можна вважати генеральною репетицією і в ігровому плані, і в плані моделювання збору. Також важливо, щоб гравці відчули стадіон, футбольне поле та атмосферу «Арени Львів».

– Футболісти будуть грати на «Арені Львів». Як вони ставляться до цього, адже це стадіон, що приймав матчі Євро-2012?
– Футболісти дуже позитивно сприйняли новину про те, що гратимуть на «Арені Львів» до цього. Я взагалі вважаю, що це правильно, коли збірні грають в регіонах, адже національні команди всіх рівнів є показником розвитку футболу в країні в цілому, вони цікаві вболівальникам, тож потрібно надавати їм можливість бачити наживо гру збірників.

9 серпня 2013 11:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35