Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ротань: «Зараз в нас кожен день роботи – на вагу золота»

1-го вересня, на день раніше, ніж передбачалося, у Запоріжжі підготовку до відбірних матчів Євро-2021 (U-21) проти Фінляндії (6 вересня) й Мальти (10 вересня) розпочала молодіжна збірна України. Про останні новини з табору синьо-жовтих розповів головний тренер команди Руслан Ротань.

 

– Руслане Петровичу, перше тренування молодіжної збірної України відбулося в неділю...
– Саме так. Щоправда, працювали ми не в повному складі, адже цього дня свої матчі проводили «Шахтар», «Динамо», «Зоря» й «Олімпік», за які виступають футболісти нашої команди.

– Зайвий день підготовки до офіційних поєдинків для тренера збірної – неоціненний скарб?
– Звичайно. Ми сказали хлопцям, що в нас кожен день роботи – на вагу золота, оскільки ми вперше зібралися в такому складі.

– 10 гравців із нинішнього складу – чемпіони світу U-20. Чи вистачить часу вам і вашим помічникам, щоб ці виконавці зрозуміли принципи гри молодіжної збірної?
– Хлопці стали чемпіонами світу, а це вже говорить про їхнє ставлення до справи, тому ми сподіваємося, що вони швидко увіллються до нашого колективу, який, вірю, стане значно сильнішим.

– В якому ключі проходитиме робота збірної?
– Насамперед потрібно відновити хлопців після матчів за клуби, звести їх стан до спільного знаменника. Основну ж частину підготовки буде присвячено тактичній роботі.

– Фінів уже ретельно вивчили?
– Тренерський штаб – так. А футболістів почнемо знайомити з фінської «молодіжкою» з понеділка, коли збереться вся команда. Інформації в нас вистачає.

– Чим вирізняється наш найближчий суперник?
– Перш за все це дисциплінована команда, яка компактно грає, непогано пресингує. Для опонентів вона створює мінімум простору, а це говорить про те, що на нас чекає непростий поєдинок. Два роки тому, по суті, ця фінська збірна не пустила збірну України до фінальної частини юнацького Євро, обігравши в еліт-раунді. Тому ще раз скажу, що до нас у гості їде непростий суперник, але ми налаштовані тільки на перемогу.

2 вересня 2019 09:29







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35