Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ковалец: «У нас много талантливой молодежи»

Головний тренер молодіжної збірної команди України Сергій Ковалець поспілкувався з прес-службою ФФУ з приводу перемоги своєї команди у матчі відбірного циклу Чемпіонату Європи 2013/2015 над однолітками зі Швейцарії з рахунком 2:1.
 
– В останньому матчі цього року молодіжна збірна команда України переграла  однолітків зі Швейцарії. Як Ви   оцінюєте  цю гру?
– Гравці виконали завдання на матч. Дуже важливо, що якість і організація гри були на високому рівні. Особливо мені хотілося б відзначити перший тайм. У другій половині гри ми віддали ініціативу, хлопці хотіли зберегти результат. Хоча, як на мене, нам треба було провести декілька швидких атак і забити ще бодай один м’яч, щоб почуватися спокійніше і довести матч до впевненої перемоги. Проте, і у тій ситуації, що склалася, також є свої плюси. Хлопці продемонстрували характер − пропустили м’яч та мали сім досить напружених хвилин, протягом яких вистояли та зберегли необхідний результат.
 
– Ви дуже сильно змінили склад у порівнянні  з минулими матчами. На поле вийшли дебютанти, які вперше були викликані до лав збірної.  Чи залишилися Ви задоволені їх діями?
– Одним з основних завдань молодіжної збірної є підготовка футболістів для національної команди. Тому це цілком нормально та корисно, що ми викликаємо, вивчаємо нових футболістів, а також розширюємо горизонти молодих футболістів. Ми усім даємо шанс проявити себе. Звичайно, у цьому є певний ризик, проте, якщо казати загалом про збір, більш досвідчені гравці допомагали  дебютантам. Вважаю, акліматизація пройшла нормально, і вже у матчі вони продемонстрували гарний футбол. Ми залишиля задоволеним як діями новачків, так і командою, у цілому.
 
– Якщо загалом аналізувати всі матчі молодіжної збірної у цьому році, то спостерігалась регулярна ротація у складі команди. З цим це було пов’язано?
–  У нас дуже багато талановитої молоді, і одне із завдань тренерського штабу молодіжної збірної полягає у тому, щоб її знайти та розкрити. Ми постійно слідкуємо за багатьма футболістами, ми спілкуємось з іншими тренерами − це нормальний робочий процес. Ми викликаємо футболістів, придивляємось до них. Є таке прислів’я: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути».  Тим паче, я вважаю, що це добре, що в нас є стільки достойних футболістів, що ми постійно маємо можливість викликати різних футболістів. Крім того, якраз зараз у футболістів відбувається перехід від юнацького до дорослого футболу, і тут також існує ціла низка проблем. У цей період доволі багато перспективних футболістів зникають або не витримують фізичних та психологічних навантажень.
 
– Чи могли б Ви виділити якийсь матч молодіжної збірної України у 2013 році?
– Всі матчі, що ми провели, пройшли на високому рівні та дали багато матеріалу для подальшого аналізу. Можна згадувати перемоги, навіть, якщо говорити про програний матч Хорватії. Футболісти хотіли грати, нам трохи не пощастило − пропустили два швидких голи, які не змогли відіграти. Проте, у другому таймі в ігровому плані ми переважали хорватів, але у тому матчі Хорватія виявилась сильнішою.
 
–  Наступний офіційний матч у відборі ЧЄ 2013/2015 «молодіжка» проведе 28 травня проти молодіжної збірної Хорватії. Як Ви плануєте заповнювати цю перерву у змаганнях, як будете готуватися до важливого матчу?
– Футболісти трохи відпочинуть після напруженого року, а вже наприкінці січня наша збірна візьме участь у Кубку Співдружності. Потім на початку березня ми проведемо товариський матч. Звичайно, що пауза досить велика, проте футболісти будуть готуватися у своїх клубах. Але у нас попереду ще п’ять матчів, тому все залежить лише від нас та нашої гри.

26 листопада 2013 18:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35