Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ротань: «У нас складна група, в якій фаворит – Франція»

Сьогодні відбулося жеребкування кваліфікації Євро-2023 (U-21). За його підсумками молодіжна збірна України зіграє з командами Франції, Сербії, Північної Македонії, Фарерських островів і Вірменії.

Керманич синьо-жовтих Руслан Ротань розповів офіційному сайту ФФУ/УАФ про суперників і завдання нашої команди.

– Руслане Петровичу, як вам результати жеребкування?
– Їх потрібно сприймати такими, якими вони є. Кожен може зробити висновки для себе. Ми розуміємо, що в нас складна група, в якій фаворит – Франція. Із балканськими командами завжди було непросто. Фарерські острови й Вірменію ми теж не списуємо з рахунків. У матчах із ними викладатися доведеться не менше, ніж у поєдинках із французами. У сучасному футболі немає слабких суперників, це вже доведено. Утім, усе залежатиме тільки від нас. Молодіжна збірна України буде прагнути показувати той футбол, який тренерський штаб прищеплює своїм підопічним, і, безумовно, постарається домогтися потрібного результату. Тим паче УАФ створює всі умови для якісної й плідної роботи.

– Стратегічні завдання не зміняться?
– Ні. Ми хочемо виховати якомога більше хлопців для національної збірної. Проте без мотивації немає прогресу, тому ми зробимо все, що в наших силах, щоб пробитися до фінальної стадії чемпіонату Європи.

– Із Францією доведеться зіграти не тільки молодіжній збірній, а й національній – у відборі ЧС-2022. Це хороший екзаменатор?
– Безумовно. Усі ми прекрасно розуміємо, що це за суперник. У збірної Франції завжди було багато талантів, тому зіграти з такою сильною командою буде ще цікавіше.

– До речі, із Північною Македонією ви знайомі...
– Так. Ми грали із цією збірною рік тому, проте з того часу її склад помітно омолодився. Утім, серед «молодіжок» балканський футбол завжди був на високому рівні. Таких супротивників потрібно поважати. Але не боятися.

28 січня 2021 17:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35