Сьогодні 28 березня 2024 р.

Головко: «Показали тактический антифутбол»

По материалам оф. сайта ФФУ

Головний тренер молодіжної збірної команди України Олександр Головко прокоментував розгромну перемогу з рахунком 4:0 над командою Шотландії у кваліфікаційному матчі ЧЄ-2017.

Вдале повернення Блізніченка

Спілкування із журналістами на прес-конференції головний тренер української «молодіжки» розпочав із жарту, мовляв, він почуває себе настільки порожньо після такої нервової гри, неначе бамбук. «Стільки енергії віддав сьогодні хлопцям… Хочеться подякувати їм, що взяли її у тренерського штабу. Вдячний їм за те, що повністю виконали тренерські вимоги. Я навіть не чекав, що рахунок буде таким розгромним. Я готувався до жорсткої гри. Команда знайшла сили і грамотно зіграла у другому таймі, спрацювала ротація. Приємно, що Блізніченко, який останнім часом виглядав непереконливо, вийшов і забив важливий гол», – стомлено, але з посмішкою зробив Головко експрес-аналіз гри.

Неприємна травма Шведа

Звичайно, протягом матчу керманич «молодіжки» пережив не лише щасливі миттєвості. Особливо, коли у середині другого тайму травмувався один із ключових виконавців команди, Мар’ян Швед, який вийшов на заміну і встиг відіграти на полі не більше п’яти хвилин. «У Шведа – проблеми з латеральною зв'язкою. Лікар вирішуватиме, чи потрібно буде робити МРТ або УЗД. Прикро буде, якщо пошкодження виявиться серйозним. Схоже, перельоти, загальний стан, велике бажання – усе це відіграло роль у тому, що сталося. Але він сильний хлопець і, впевнений, все у нього буде добре», – розповів коуч про стан ключового вінгера збірної.

Тактично грамотний антифутбол від українців

Однак, незважаючи на дуже приємний результат на табло, Олександр Борисович визнав: якість гри його підопічних залишає бажати кращого. «Той футбол, в який шотландці давали грати – позиційний. Після Франції це важко було зробити. Все ж таки у нас енергоємний футбол. У часи, коли я грав у футбол, ми постійно стикалися з цією проблемою у плей-офф чемпіонатів Європи та світу. Коли потрібно було грати з топ-командами два матчі протягом короткого відрізку часу. На другий матч нам просто не вистачало емоцій. Сьогодні хлопці віддали все, що у них є, і за це їм хочеться подякувати».

За словами головного тренера молодіжної збірної, протягом останніх днів його команда досягла максимального результату за посередньої гри, адже такі реалії сучасного вітчизняного футболу. «Якість гри була поганою як у матчі з Францією, так і в грі з Шотландією. Величезний брак – 68-70% програної боротьби, але це був правдивий футбол з нашого боку. Такий нині стан українського футболу. Можливо, потім він стане кращим, але для цього має пройти певний час. З нашого боку був грамотний антифутбол, тактичний антифутбол. Але результату досягнуто, і це дуже важливий факт».

Оцінка дій гравців

Олександр Головко прокоментував й дії декількох ключових виконавців команди та збірної в цілому: «Після того, як я отримаю усі цифри по матчу, я кажу, як ми зіграли. Я вже неодноразово говорив, що в нас має бути зворотній зв'язок з футболістами: вони знають, за що ми їх хвалимо, а за що – сваримо. Бека Вачіберадзе витиснув із себе все, що міг. Проблеми виникають тому, що багато з наших футболістів лишились думками в командах U-17 та U-19 й живуть минулими перемогами. Перехід із юнацького футболу в молодіжний, тим паче в збірну – дуже непростий момент. Але добре, що в нас є друга молодіжна збірна U-20. Ми цих хлопців зараз «обкатуємо» і вже незабаром вони додадуть конкуренці.

Окремо тренер молодіжної команди висловив комплімент правому півзахиснику Віктору Циганкову: «Хочу поздоровити Віктора, що він відіграв увесь матч. Подякувати, що він зрозумів, чого вимагає тренерський штаб. Дай Бог, щоб це не вплинуло на вкрай важливий матч між дублюючими складами «Динамо» і «Шахтаря». Але щоб покласти край усім можливим розмовам щодо цієї ситуації: про матч киян та «гірників» я зовсім не думав, в першу чергу вирішуючи завдання збірної.

Оцінка суперника

Ми за два дні переглянули три матчі нашого сьогоднішнього суперника. Шотландія – дуже хороша команда, добре навчена, здорово працює. Звернув увагу на одну комбінацію, коли м’яч 25-м дотиком доставляли футболісту, який вривався у вільну зону. Це «Барселона».

 

6 вересня 2016 20:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Увесь матч

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35