Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Ротань: «Перша гра проти збірної Кіпру буде важлива»

По материалам оф. сайта УАФ

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань напередодні старту Турніру Валерія Лобановського, в якому, окрім нашої команди, візьмуть участь збірні U-21 Кіпру, Болгарії та Ізраїлю, розповів про підготовку синьо-жовтих до змагань у Києві.



– Руслане Петровичу, розкажіть про ваші враження від участі гравців «молодіжки» в тренувальному зборі національної команди в Харкові.
– Звичайно, ми задоволені участю гравців «молодіжки» у такому зборі. Це великий шанс для футболістів. Вони відчули рівень першої збірної, атмосферу національної команди. Це те, до чого нам теж варто рухатися. Це був досвід як для гравців, так і для нашого тренерського штабу. Тому дякуємо, що надали нам можливість потренуватися разом...

– Як ви взаємодіяли з Андрієм Шевченком? «Молодіжка» має грати за системою першої збірної чи у вас є свої погляди?

– Молодіжна збірна буде намагатися працювати так, щоб виконувати своє головне завдання – виховувати гравців для першої збірної. На своїй першій прес-конференції я казав, що ми будемо працювати у такому ж напрямку, як працюють Андрій Миколайович і національна збірна. Свідченням цього якраз ї став сумісний збір національної і молодіжної збірних, щоб наші хлопці відчули те, чим і як живе національна збірна.

– Попереду старт турніру Валерія Лобановського. Що ви від нього очікуєте? Як іде підготовка до турніру?

– Цей турнір дуже цікавий, корисний і відповідальний. Ми будемо грати на перемогу, тому що «молодіжка» лише раз його вигравала у 2009 році. Це для нас також стимул. Але не будемо забувати, що головний акцент будемо робити на своїй грі і підготовці до осінніх матчів.  Ми провели лише один збір. Будемо також у матчах турніру продивлятися виконавців, адже не всіх хлопців ще подивилися.

– Які кадрові проблеми у збірної України?

– Під кінець сезону є травми, тому хочу побажати гравцям швидко відновитися, а тим, хто приїде у збірну замість травмованих, нехай використають свій шанс.
У нас вже складається колектив, ми хочемо створити сім’ю. Ми будемо до цього йти. Для нас це лише другий збір. В нас є кістяк.

– До лав «молодіжки» замість травмованого Олександра Назаренка ви викликали Михайла Мудрика, якій не грав в останньому матчі чемпіонату за свій клуб через отруєння. Як зараз його стан?

– Ми ще поспілкуємося з лікарем збірної, дізнаємось ситуацію. Сподіваюсь, вже до першого матчу турніру він буде готовий. Він талановитий хлопець, все залежить від нього, щоб використати свій шанс.

– Яка збірна, на ваш погляд, буде фаворитом Турніру Лобановського?

– Перша гра проти збірної Кіпру, звичайно, буде важлива. Кінець сезону, попереду відпустки. Але на це не варто дивитися, треба концентруватися на іграх турніру...

– Матчі турніру відбудуться на НСК «Олімпійський». Які у вас відчуття з цього приводу?

– Для наших хлопців це також буде цікавий досвід і стимул. Може, трибуни не будуть заповнені, але в майбутньому, коли вони гратимуть на цьому стадіоні, вони згадають участь у Турнірі Лобановського. Тому, користуючись нагодою, хочу запросити усіх вболівальників на ігри турніру, які будуть проходити на головному стадіоні країни.

– Чи слідкуєте ви за юнацьким чемпіонатом світу в Польщі? Які враження від матчів?
– Звичайно, ми слідкуємо за матчами цієї команди. Є кандидати, які підходять до молодіжної збірної, і ми дивимося на їх стан. Вболіваємо за нашу збірну, хлопці молодці. Бажаємо їм удачі у плей-офф.

31 травня 2019 13:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35