Сьогодні 28 березня 2024 р.

Александрия – Звезда 2:0 (общ. 3:1). КУ, 1/8 финала. Отчет об ответном матче

Протистояння «Зірки» і «Олександрії» в українському футболі дійсно є справжнім дербі, а не надуманим як в більшості випадків. І хоча істотна перевага залишається на боці однієї команди, принциповості їх зустрічам завжди вистачало. Сьогоднішня битва – це був шанс, насамперед, для «Зірки» нарешті переломити хід історії. У Першій лізі у команди Сергія Лавриненко все йде за планом. «Зірка» являється лідером першої ліги і плекає серйозні надії та плани з наступного сезону виступати в Премєр Лізі. ФК «Олександрія» сповнений бажанням закріпитися в елітному дивізіоні та й зробити все необхідне, щоб  вдруге у своїй історії вийти до чвертьфіналу національного Кубка.

Матч-відповідь 1/8 фіналу Кубка України суперники розпочали без розвідки. Дебют першого тайму був за нашими земляками. Вже на старті олександрійці створили кілька перспективних моментів, але дивідендів вони не принесли. Заслуговує на увагу небезпечний момент, створений трьохкольоровими після навісу Д.Таргамадзе в штрафний майданчик, де на добиванні були С.Микицей та В.Пономар, але, на жаль, їм не вдалося реалізувати цей шанс. За кілька хвилин, в аналогічній ситуації, але вже після навісу А.Сухоцького, М.Козак переграв голкіпера, переправивши м’яч в сітку воріт – 1:0. Перший більш-менш осмислений момент гості створили на 20-й хвилині, але завершальний удар Д.Фатєєва був заблокований А.Запорожаном. Надалі гра вирівнялася і перейшла в центр поля, та не надовго. Олександрійці трішки перепочивши, почали знову атакувати і це принесло плоди. На 38-й хвилині досить активний Д.Таргамадзе здійснив сольний прохід по лівому флангу, виконав ювелірну передачу на дальню стійку, де М.Козак, який вже відзначився в звітному матчі, подвоює перевагу своєї команди. На першій доданій арбітром до першого тайму хвилині Д.Таргамадзе зі своєї половини поля втік з м’ячем від гравців «Зірки»,  на підступах до штрафного майданчика віддав передачу на М.Козака, той відпасував на Ю.Коломойця, але Юрій, перебуваючи у вигідній позиції, влучив у стійку.

Другий тайм, як і перший розпочався зі стрімких атак «Олександрії». В одній з них було порушено правила проти В.Пономаря і наша команда заробила право на стандарт. Після подачі А.Сухоцького, С.Басов пробив трохи вище воріт. За хвилину потужного удару із-за меж штрафного майданчика завдав Д.Таргамадзе, але м'яч просвистів над поперечиною. Футболісти «Зірки», намагаючись створити бодай щось небезпечне біля воріт суперника, багато помилялися, натомість олександрійці добре діяли в захисті, а при найменшій нагоді йшли вперед і створювали гострі моменти. В одній з атак Д.Таргамадзе отримав передачу на лівому фланзі  від партнера, змістився в центр, при цьому обігравши кількох захисників, віддав пас на хід А.Чорнію, який пробив по воротах, але його удару бракувало точності. Заслуговує на увагу атака гостей на 75-й хвилині, але удар О.Акименка був не точним. На останніх хвилинах матчу наші земляки мали шанс довести рахунок до рогромного, але удар А.Чорнія зі стандарту пройшовся над дев’яткою.

Перемігши у цьому цікавому поєдинку, олександрійці повторили своє досягнення – вихід до чвертьфіналу Кубка України.

На післяматчевому флеш-інтерв’ю та прес-конференції головний тренер ФК «Олександрія» В.Шаран відзначив гру Д.Таргамадзе. Наставник натякнув на те, що гравця знову запросили до лав збірної Грузії і відзначив, що «Олександрія» це дійсно команда Давіда.

30 жовтня відбудеться жеребкування учасників чвертьфіналу.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ЗІРКА – 2:0
Голи:
Козак (12, 38).
Олександрія: Леванідов, Басов, Козак (Банада, 86), Коломоєць (Чорній, 64), Запорожан, Таргамадзе (Полярус, 73), Пономар, Мягков, Матвєєв, Микицей, Сухоцький.
Зірка: Паст, Локтіонов (Мостовой, 73), Ковальов, Акіменко, Г.Баранець, Фатєєв, Кучеренко, Б.Баранець, Бацула, Допілка (Чичіков, 59), Щедрий (Деребчинський, 82).
Попереження: Мягков
(16), Микицей (19), Запорожан (43) – Б.Баранець (51), Бацула (68), Г.Баранець (70).

28 жовтня 2015 18:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Увесь матч

 

02 листопада 2023 18:30

Кубок України, 1/4 фіналу. Оболонь – Ворскла 0:3. Повний матч

 

02 листопада 2023 10:20

Кубок України, 1/4 фіналу. Чорноморець – Зоря 4:1. Огляд матчу

 

01 листопада 2023 18:59