Сьогодні 29 березня 2024 р.

Кубок Украины, 1/16 финала. Тернополь – Александрия 1:1 (пен. 3:4). Рассудила «лотерея»

«Футбольный клуб»




Матч 1/16 фіналу кубку України між тернопільською та олександрівською командами подарував справжнє свято шанувальникам футболу. Гостра, безкомпромісна, багата на силові єдиноборства гра завершилася перемогою в серії пенальті гостей.

Команди розпочали матч, як кажуть, з місця в кар’єр. Гості на лівому краю атаки порушили правила на Ростиславу Волошиновичу. Пішла навісна подачу. В повітрі найвище вистрибнув невеликий на зріст Віталій Богданов, котрий кивком голови переправив м’яча у ворота (1:0). Буквально в наступному небезпечному епізоді гостям вдалося зрівняти рахунок. Євген Чепуренко ударом із-за меж штрафного майданчика точно в нижній кут вразив ворота тернопільського кіпера Миколи Плетеницького (1:1).

Навіть після такого активного початку команди не скидали швидкостей. Степан Клекот виграв боротьбу на другому поверсі на підступах до штрафного майданчика, м’яч підхопив Ігор Мединський та потужно пробив. М’яч струсонув стійку воріт і вилетів у поле. Буквально за мить після довгої передачі з глибини поля від Василя Чорного, Богдан Семенець міг вириватися на побачення з кіпером гостей Владиславом Леванідовим, однак воротар на мить випередив нашого форварда та ефектно головою вибив м'яча в аут.

Гості теж не хотіли відставати в активності. Організувавши контратаку олександрівці могли виходити вперед. Антон Кіча пройшовши правим флангом виконав передачу у штрафний майданчик, а Віталій Пономар випередивши Плетеницького її замикав. На щастя для тернопільських вболівальників, м’яч пішов повз ворота. Ще раз гострота з боку гостей виникла на 40 хвилині після стандартного положення. Подача штрафного від Євгена Чепурненка завершилася ударом головою Сергія Басова – м’яч пройшов зовсім поруч зі стійкою. А на останній хвилині першого тайму суперники обмінялися двома супермоментами. Спершу 100% гольова нагода була в Богдана Семенця. Той отримав ювелірну передачу від Віталія Богданова. Однак головна ударна сила муніципалів у атаці з лінії воротарського майданчика не зумів переправити м'яча у ворота. В оборотці лише дивопідкат у виконанні Андрія Дубчака зупинив фактично чистий вихід віч-на-віч Антона Кічі.

Другий тайм розпочався з гострої атаки тернополян. Андрій Дубчак традиційно далеко вкинув м’яча з ауту, Василь Чорний головою скинув «шкіряного» на Ігоря Мединського. Той намагався завдати удару з-пів обороту, але його постріл з 11 метрів заблокували оборонці ФК «Олександрія». Просто фантастичні два моменти виникли на 56-57 хвилинах у муніципалів. Спершу Ігор Мединський з 12 метрів потужно пробив – кіпер гостей Левандіов у карколомному стрибку врятував свою команду, а буквально в наступній атаці Богдан Семенець ударом «ножицями» поцілив у поперечину, натомість Мединський зі зручно позиції не зумів переправити м’яча в ворота.  У гостей в цей час запам’ятався неточний удар головою після кутового Юрія Коломійця.

Далі і десь 15 хвилин гра перейшла в спокійне русла. Команди намагалися не ризикувати, більше дбаючи про захист власних воріт. У подальшому і до завершення основного часу на полі була справжня чоловіча боротьба, яка до гольових моментів не призвела. У підсумку арбітрові з Київщини довелося призначати додатковий час. 

У першому овер-таймі найнебезпечніший момент виник у тернополян. Після вкидання м’яча з аута, Василь Чорний зробив скидку головою, Богдан Семенець виявився першим на м’ячі в боротьбі з трьома опікунами і завдав удару в один дотик. Воротар гостей дивом перевів м’яча на кутовий. В другому таймі додаткового часу  запам’ятався лише третій удар за матч ножицями Богдана Семенця. Цього разу удар не був таким складним як два попередні рази, отож м’яч став легкою здобиччю кіпера ФК «Олександрії» Олександра Леванідова.

У серії пенальті футбольна фортуна посміхнулася гостям – 3:4. У тернополян не забили одинадцятиметрові С. Клекот та Р. Громяк, у гостей – Іващенко.

ТЕРНОПІЛЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:1 (пен. 3:4)
Голи:
В.Богданов (3) – Чепурненко (12).
Тернопіль: Плетеницький, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьолка, В.Богданов, Волошинович (Громяк, 69), Мединський, Чорний, Семенець.
Олександрія: Леванідов, Микицей, Басов, Імереков, Ломко, Кича (Гуськов, 70), Чорній (Бідловський, 70), Чепурненко, Банада, Пономар (Іващенко, 119), Коломоєць.
Предупреждения: Дубчак (40) – Імереков (25), Кича (31), Гуськов (80).

22 серпня 2014 21:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Увесь матч

 

02 листопада 2023 18:30

Кубок України, 1/4 фіналу. Оболонь – Ворскла 0:3. Повний матч

 

02 листопада 2023 10:20

Кубок України, 1/4 фіналу. Чорноморець – Зоря 4:1. Огляд матчу

 

01 листопада 2023 18:59