Сьогодні 29 березня 2024 р.

КУ, 1/8 фіналу. Минай – Львів 2:0. Звіт

«Минай» творить неймовірну історію! Всього на другий рік існування як професійного клубу «Минай» потрапляє у 1/4 Кубку України. Сьогодні «Минай» на власному стадіоні переміг премєр-ліговський «Львів» 2:0 і це дало йому змогу пройти далі у цьому турнірі та відкрити нову сторінку в історію клубу.
 
Символічно, що рівно рік тому на цьому стадіоні «Минаю» не вистачило рівно одного тайму, щоб створити сенсацію та виграти у київського «Динамо» у 1/8 фіналу. Цього разу все вдалося – хоч суперник був і не такий іменитий, але все-таки з Прем’єр-ліги. І гра з ним була справжнім іспитом для коллективу першої ліги.
 
ФК «Львів» почав доводити свій рівень з перших хвилин. Вірніше у перші 30 хвилин. Саме у ці півгодини гостьова команда демонструвала дуже хороший футбол: швидко виходила з оборони в атаку, грала на хорошій швидкості, постійно знаходила вільні зони «Минаю». І не забувала атакувати – від голу господарів рятувала або не точність бразильців «Львова» (моменти мали Альваро, Ренан, Мартан) або хороша гра Артема Кулініча у воротах.
 
Команда господарів трохи заспокоїла гру десь у другій половині тайму. Хлопці зрозуміли, що з премєр-ліговським «Львовом» можна і треба грати і не варто панікувати. «Минай» відсунув гру від своєї половини поля, захисники почали переривати атаки гостей не у своїй штрафній, а набагато раніше, стали частіше вигравати підбори і практично позбавили «левів» м’яча. Відповідно і атаки не змусили себе чекати.
 
Їх двигунами стали Кіча та Глагола. На 35-ій хвилині саме з передачі Олександра Кіча пробивав з лінії штрафної – і потрапив у штангу.  Ще через 5 хвилин знову Кіча подавав з флангу, але Нурієву зовсім трохи не вистачило аби вдало замкнути передачу.
 
Другий тайм обіцяв бути цікавішим і він таким став. Тому що вже на 46-ій хвилині сталося одна з ключових подій у грі – вилучення гравця «Львова» Зубкова. Хавбек грубо зіграв проти Глаголи і заробив другу жовту картку у грі – суперник залишився в меншості.
 
Звісно, це додало сміливості господарям і психологічно вдарило по гостям. «Минай» не кинувся відразу вперед, проте більше сконцентрувалися на позиційних атаках, не забуваючи про оборону. І атаки стали більш гострішими. Гегедош, Нурієв, Глагола, Кіча постійно створювали небезпеку у воріт господарів.
 
Зразковою була атака на 62-ій хвилині – Гегедош та Стасюк вивели на ударну позицію Глаголу, але той пробив трохи вище. Також додали потужності гри Маїк та Пиняшко, які вийшли на заміну.
 
Звісно, гості у обороні не відсиджувалися і по можливості теж втікали у контратаки – зокрема, хороший момент був у Бігунова, пізніше у Пернамбуко. Проте другий тайм проходив під диктовку саме «Минаю». І команда скористалася цією перевагою.
 
На 76 хвилині Нурієв виконав стандарт з метрів 40 – точно направив м’яч на Глаголу, який чекав на правому фланзі, і той скинув головою м’яч у центр, де вчасно підставив ногу досвідчений Олег Допілка. Перший гол Олега за «Минай» за довгий час і такий важливий для клубу.
 
Зрозуміло, що, виграючи та граючи у більшості, закарпатці вирішили не відсиджуватися у обороні та продовжили атакувати аби зміцнити перевагу над суперником, який побував практично у нокауті. І на 82-ій хвилині вони збільшили свою перевагу. Все той же Глагола протяг м’яч до штрафної та віддав пас Гегедошу, який одним рухом підправив його під зручну ногу та пробив у протилежний від Бандури кут – 2:0. Перший гол в Кубку цього сезону кращого бомбардира минулорічного турніру.
 
Команда Володимира Мазяра  інерційно ще намагалася атакувати. І навіть непоганий шанс мав Вервес, який вийшов на заміну. Проте це не завадило «минайцям» створити у цей день історію.
 
Закарпатці перемогли 2:0 і таки пробилися у «кубкову» весну. Команда вперше історії зіграє в 1/4 фіналу цього турніру.
 
МИНАЙ – ЛЬВІВ – 2:0
Голи: Допілка (76), Гегедош (82)
Минай:  Кулініч, Допілка, Антоніо (Кополовець, 72), Жичиков, Стасюк, Вагін (Маїк, 60), Нурієв, Гавриленко, Глагола, Кіча (Пиняшко), Гегедош
Львів: Бандура, Шина, Братков, Мартан (Демків, 89), Борзенко, Зубков, Ренан (Феліпе), Богунов (Велвес), Пернамбуко, Альваро.
Попередження:  Пиняшко – Братков, Мартан, Борзенко, Зубков, Ренан, Гончар
Вилучення:  Зубков



30 жовтня 2019 19:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Увесь матч

 

02 листопада 2023 18:30

Кубок України, 1/4 фіналу. Оболонь – Ворскла 0:3. Повний матч

 

02 листопада 2023 10:20

Кубок України, 1/4 фіналу. Чорноморець – Зоря 4:1. Огляд матчу

 

01 листопада 2023 18:59