Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Григорій Мамка: «Держава кошти заплатила, але спортивного майданчика не отримала»

Народний депутат, заступник голови Тимчасової слідчої комісії ВР у «справі Павелка» Григорій Мамка – про зловживання у ФФУ/УАФ.

Коли держава заплатила кошти, вона повинна отримати продукт. Проте держава гроші заплатила, але продукту не отримала, тож хтось повинен відповідати за це. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал ZIK, заявив народний депутат України Григорій Мамка.

Григорій Мамка нагадав, що тимчасова слідча комісія вивчає дії колишнього керівника бюджетного комітету Андрія Павелка і програму фінансування будівництва спортивних майданчиків на території України.

Під час інспекційного виїзду на один із недобудованих спортивних майданчиків народний депутат повідомив, що жодних документів щодо будівництва майданчика заступник директора школи не надала і хто саме виконує будівельні роботи теж не повідомила.

«Це тільки один з майданчиків. Їх більше 740 майданчиків на території України повинно було бути збудовано і закінчене їх будівництво, тому що програма закінчила свою діяльність у 2019 році, тільки добудовували там, але ми маємо 2020 рік і маємо такий стан майданчика, який ми перевірили і проінспектували», – зазначив Григорій Мамка.

Нардеп продовжив: «Гроші коли держава заплатила, вона повинна отримати продукт. Вона гроші заплатила – продукту не отримала. Хтось повинен відповідати – і він буде відповідати".

Григорій Мамка нагадав, що Андрій Павелко був керівником бюджетного комітету, очолював ФФУ: «Ця програма існувала за ініціативи Федерації футболу. Кошти виділили з бюджету – і ми побачили результат роботи бюджетних коштів».

Він розповів, що інші члени ТСК інспектують інші майданчики. Нардеп зазначив, що після інспекції він складе відповідний акт, долучить фото майданчика і доповість на засіданні ТСК про стан об'єкта.

Як повідомляли раніше, народний депутат України Григорій Мамка заявив, що правоохоронці не проводять якісного дослідження щодо фактів зловживань у ФФУ, а щодо деяких кримінальних справ не було проведено жодного розслідування.

Нагадаємо, журналісти передачі «STOP Корупції» розкрили корупційні схеми президента Федерації футболу України (ФФУ) Андрія Павелка.

Раніше  Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації главою Федерації футболу України, депутатом Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенко» Андрієм Павелком.

11 березня 2020 18:43







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34