Сьогодні 28 березня 2024 р.

Исполком ФФУ – о Крыме, Конгрессе и Кубке Содружества

Пресc-служба ФФУ

У вівторок, 9 вересня, у Будинку футболу відбулось засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України.

Робоча зустріч Виконкому розпочалася із хвилини мовчання з приводу трагічної загибелі колишнього члена Виконкому ФФУ та президента футбольного клубу «Ворскла» Олега Бабаєва.

На початку засідання члени Виконкому прийняли ряд рішень щодо найнагальніших питань сьогодення, які стоять перед ФФУ. Було затверджено дату та місце проведення чергового XVI Конгресу ФФУ, а згодом – заслухано та прийнято до уваги позицію членів Виконкому стосовно майбутньої зустрічі ФФУ із представниками ФІФА, УЄФА та РФС з приводу питання функціонування кримських футбольних клубів.

XVI Конгрес ФФУ відбудеться 18 грудня 2014 року у Будинку футболу у Києві і розпочне свою роботу о 12:00. До 21 листопада має відбутись засідання Виконкому ФФУ, який затвердить порядок денний майбутнього Конгресу. Також погоджено склад делегації ФФУ, яка вирушить на перемовини із ФІФА, УЄФА та РФС: до неї увійдуть президент ФФУ Анатолій Коньков, віце-президент Андрій Павелко, член Виконкому Михайло Ланьо, а також виконавчий директор Максим Бондарев.

Анатолій Коньков висловив позицію керівництва ФФУ, яку делегація просуватиме під час цієї важливої чотирьохсторонньої зустрічі: «Ми їдемо з чіткою позицією, яку будемо відстоювати на найвищому рівні. Будемо закликати міжнародні футбольні інстанції до дій у зв'язку із порушеннями РФС статей 83 та 84 Статуту ФІФА. Із нашої сторони будемо обговорювати єдине можливе у цій ситуації питання – ступінь покарання, яке має понести РФС за нелегітимне введення кримських клубів до свого складу».

Виконком погодився з вимогами ультрас футбольних клубів України, що були присутні на зустрічі за ініціативи президента ФФУ, обговорити під час майбутньої зустрічі з ФІФА та УЄФА можливість призупинення членства РФС у цих організаціях.

У другій половині заходу Виконком ФФУ прийняв програму ФФУ з розвитку масового футболу в Україні на друге півріччя 2014 – 2018 років. Крім того, було затверджено створення у Тернопільській, Черкаській та Миколаївській областях додаткових центрів розвитку жіночого футболу.

Наприкінці засідання були прийняті регламентні документи та календарі змагань чемпіонатів України з футзалу у сезоні 2014/2015 років («Екстра-ліга», перша ліга, Кубок України, жіночі змагання).

Ще одним рішенням керуючого органу ФФУ стала відмова від участі молодіжної збірної команди України у Кубку Співдружності, який проходитиме у січні 2015 року у Санкт-Петербурзі.

По завершенню засідання Виконкому для представників ЗМІ відбувся брифінг.

9 вересня 2014 15:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00