Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Литовці придбали для України безпілотники EOS C VTOL

Литовці придбали для Збройних сил України розвідувальні безпілотники вертикального зльоту EOS C VTOL. Про це повідомив литовський телеведучий і громадський діяч Андрюс Тапінас.

Перед збором коштів на Bayraktar TB2 литовці придбали в Естонії два безпілотні літальні апарати EOS C VTOL. Тепер стало відомо про покупку ще чотирьох безпілотників естонського виробництва за 660 000 євро.

Литовський ведучий Андрюс Тапінас повідомив, що на шість безпілотників витратили 990 000 євро, тобто, вартість одного становить 165 000 євро.



Їх назвали MAGYLA (МАГІЛА) на честь давньої литовської богині смерті.

Українські оператори вже навчаються управлінню безпілотниками. Чотири вирушили в Україну. Ще дві моделі до них приєднаються за два місяці.

Безпілотники EOS C VTOL (ELECTRIC HIGH PERFORMANCE VTOL MINI-UAV) розроблені естонською компанією Threod Systems, яка займається безпілотними авіаційними системами, які включають безпілотні літальні апарати як з нерухомим крилом, так і з вертикальним зльотом і посадкою.

EOS C – це високопродуктивний електричний міні-БПЛА вертикального зльоту та посадки з найкращими у своєму класі льотними характеристиками та безліччю унікальних функцій. Естонський безпілотник надзвичайно тихо працює, його не чутно навіть на малих висотах. Камера безпілотника може детально фіксувати техніку противника на відстані 15 кілометрів. Безпілотник має високу надійність та безпечність при вертикальному зльоті та посадці.

12 червня 2022 17:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34