Сьогодні 29 березня 2024 р.

Зеленський у розмові з російськими «ЗМІ» обгрунтував тотальне відсторонення спортсменів з країни-окупанта

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому представники країни орків не можуть змагатися з цивілізованим світом.

«Дивіться, я вважаю, що ти не можеш відчути цей біль, який ми відчули, але ти повинен хоча б знати і відчути на собі хоч якийсь дискомфорт. Тоді ти зможеш зрозуміти, що ти не такий, як усі. А тебе твій уряд зробив вигнанцем. І тому міжнародний бойкот тих чи інших російських спортсменів, які не мають до політики жодного стосунку – правильне рішення.

Тому що, на жаль, вони мають стосунок. Вони, можливо, навіть не відчувають це до кінця, так? Але вони мають це зрозуміти, що є інструментом міжнародного іміджу країни. І якщо відбувається ізоляція – культурна, спортивна та чи інша ізоляція, то тих, хто залишається там. Звісно, не тих громадян, які виїхали – культурні діячі, режисери, журналісти, спортсмени.

Залишили, поїхали в іншу країну жити і так далі. І, звичайно, це їхнє право. Це їхнє право, нехай живуть, працюють, розвиваються і так далі. Це їхнє право. Але сказати, що вони всі невинні до кінця – теж нечесно, бо якщо людина свій голос ніде... Хоч би один раз, хоч би один пост у соцмережах, хоч би один раз вийшов на площу…

Не треба підпалювати автомобіль комусь, не треба стріляти ні в кого, не треба примушувати… Ось якщо ти там не вбив царя рідного, тоді ти нам не друг. Та ні, ні! Просто підтримати. Просто сказати. Просто сказати, що я не можу так, не хочу так. Навіть якщо мене почула одна людина, це буде плюсом, а не мінусом, і фраза, що «нас однаково не почують, це не допоможе» – вона не працює, це несправедливо. Тому бойкотування – саме для того, щоб зрозуміли – коли там вмирають, то вам має бути хоча б дискомфортно», – виступ Зеленського опублікував YouTube-канал Meduza.

27 березня 2022 21:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55