Сьогодні 28 березня 2024 р.

Головний редактор журналу «Футбол» звернувся до перших осіб держави

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков опублікував у своєму Telegram-каналі відкритого листа до Президента Володимира Зеленського та Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.






Президентові України
В.О.Зеленському

Голові Верховної Ради України
Д.О.Разумкову

Шановний Володимире Олександровичу!

Шановний Дмитре Олександровичу!

Днями керівник ОП пан Андрій Єрмак повідомив про те, що в Україні розпочинається державний проект зі створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену чи спортсменам з цього регіону. Робоча назва проекту «Україна – чемпіон!».

А в цей же час на позитивному тлі такої важливої для популяризації спорту ініціативи Українська асоціація футболу (УАФ) тишком-нишком намагається знищити сліди своєї кількарічної корупційної активності з використання коштів держбюджету та міжнародних організацій ФІФА-УЄФА. Йдеться про утаємничений переїзд до м. Краматорська горезвісного заводу з виготовлення штучного покриття для футбольних полів, який належить до комерційних структур УАФ.

З першого дня роботи цього бутафорського підприємства було зрозуміло, що насправді воно є ширмою для прикриття тіньових схем з відмивання грошей керівництвом УАФ. Численні журналістські розслідування на цю тему широко оприлюднили незаперечні факти такої незаконної діяльності.

Наразі специфічне використання цього «інструмента» в корупційних оборудках УАФ грунтовно вивчала тимчасова слідча комісія Верховної Ради. Її було створено за ініціативи депутатів фракції «Слуга народу» для аналізу виконання державної програми з будівництва футбольних майданчиків зі штучним покриттям у 2017-2018 роках. І тепер, коли члени ТСК взялися до підготовки підсумкового звіту, керівництво УАФ демонстративно та зухвало змінює дислокацію заводу та передає його в управління іншій комерційній структурі.

Вважаю, що в такий спосіб на наших очах відбувається знищення речових доказів і навмисне створюються перешкоди для правоохоронних органів, які розслідують, зокрема, і незаконну діяльність цього заводу. Тобто робиться все, аби унеможливити в подальшому притягнення винних до відповідальності. Це свавілля під орудою УАФ слід негайно припинити!

Справа честі вищого керівництва держави сприяти тому, аби нарешті було поставлено справедливу крапку у ганебній резонансній історії «футбольних свинарчуків». Нагадаю – вони поцупили з державної кишені 1,25 млрд. гривень! Тому злодії повинні сидіти за гратами!

Інакше будь-які урядові проекти з розвитку спортивної інфраструктури в країні суспільство сприйматиме за аналогією з футбольними майданчиками імені Андрія Павелка, тобто крізь призму потенційної корупційної складової. Так далі жити не можна! Прийшла весна – час саджати…

З повагою,
Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков

6 травня 2020 23:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00