Сьогодні 29 березня 2024 р.

Слідом за кораблем: після удару ЗСУ по Зміїному окупанти втекли з острова

«Футбольний клуб»

Уночі українські війська завдали удар по Зміїному, після чого російські окупанти покинули острів. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

«Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції з завдання вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник спішно евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами та, ймовірно, покинув острів. Остаточні результати операції дорозвідуються», – йдеться в повідомленні.

Згодом глава Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив те, що острів Зміїний очищений від росіян. «На Зміїному росіян більше немає. ЗСУ провели чудову операцію. Все буде Україна», – йдеться у повідомленні.

А головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував у Facebook відео, як загарбників виганяли з острова. Роликом Залужний поділився на своїй сторінці.

«Не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти залишили острів Зміїний», – йдеться у його повідомленні.

Також він подякував захисникам Одеської області, які допомогли у звільненні стратегічно важливої ділянки.

«Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці «Богдана», яка відіграла важливу роль у звільненні острова. Подяка іноземним партнерам за надані засоби ураження. Дякую всім, хто допомагає боронити кожний метр української землі і вірить у Збройні Сили України, – додав головнокомандувач ЗСУ.

У свою чергу, цю інформацію прокоментували в міністерстві оборони РФ. Там, втечу російських військових назвали актом доброї волі.

«Сьогодні як крок доброї волі російські військові завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там», – йдеться в заяві окупантів.

30 червня 2022 13:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55