Сьогодні 29 березня 2024 р.

Вогнем і м’ячем. Боруссія (Дортмунд) – Динамо (Київ)

У вівторок, 26 квітня, київське «Динамо» провело четвертий поєдинок у рамках благодійного турне «Матч за Мир! Зупинимо Війну!» (Match for Peace! Stop the War!), в якому зустрілося з грандом німецького футболу – восьмиразовим чемпіоном країни дортмундською «Боруссією».

Футболісти вийшли на гру у спеціальних футболках із надписом на грудях – «Зупиніть геноцид у Маріуполі» (Stop the genocide in Mariupol), голосно закликаючи світову спільноту звернути увагу на жахіття, які рашисти влаштовують у місті на березі Азовського моря, фактично зрівнюючи його із землею – разом із мирними людьми та військовими, які перебувають там.

Трибуни «Сігнал Ідуна Парк» зібрали велику кількість глядачів, багато з яких були з українськими прапорами. Атмосфера на трибунах спонукала до яскравої гри на футбольному полі, і учасники матчу не засмутили всіх, хто прийшов на стадіон цього вечора. Також відзначимо, що гру символічним ударом із центру поля розпочав вихованець академії «Динамо» Микита Семенов, котрий, як і тисячі інших дітей, вимушений був залишити Україну через російську воєнну агресію.

Уже на 3-й хвилині динамівці пропустили результативну атаку господарів. Ройс розрізним пасом вивів до воріт Холанна, форвард, незважаючи на відчайдушний спротив Попова, віддав зручну передачу на Байно-Гіттенса, і той з району 11-метрової позначки пробив точно в кут – 1:0.

Швидко пропущений м’яч аж ніяк не засмутив динамівців, і доволі швидко на табло вже світився рівний рахунок. Шапаренко протягнув м’яча до штрафного майданчика, сам пробити не зміг, але сферу підхопив Буяльський та дивовижним за красою та точністю ударом, транзитом від стійки, поцілив точно в дев’ятку – 1:1.

А буквально за кілька хвилин «біло-сині» вже були попереду. Буяльський класним пасом кинув у прорив Ваната, Владислав за рахунок чудової роботи корпусом позбавився опіки захисника та пробив повз воротаря – 1:2.

Парад відкритого футболу продовжився й надалі. Спочатку «Боруссія» могла зрівнювати рахунок, коли гравець дортмундців пробивав по воротах після подачі з кутового, але Бущану вдалося перевести м’яча в поперечину, а на протилежній частині поля пенальті заробив Довбик, але Шапаренко з 11-метрової позначки не зміг переграти голкіпера. Ще одна нагода відзначитися була у Антюха, який пробивав із меж штрафного майданчика, але м’яч полетів над поперечиною.

«Боруссія», незважаючи на товариський статус поєдинку, не хотіла програвати на власній арені. Зокрема, удар Семича з меж штрафного майданчика лише ціною власного ушкодження заблокував Попов, згодом Денис завадив завдати разючого удару Холанну, а удару Ферая від лівого кута штрафного майданчика забракло влучності.

undefined


Натомість «біло-сині» стримали тиск і знайшли момент, аби збільшити свою перевагу. І знову наконечником атак «Динамо» виявився Ванат, забивши гол-близнюк – тільки цього разу в прорив до воріт нападника відправив Сидорчук – 1:3.

У перерві тренер «Боруссії» зробив багато замін, і господарі з новими силами побігли вперед у надії порадувати власних уболівальників. Кілька разів лише блискучі дії Бущана рятували «біло-синіх» від пропущеного м’яча – як у епізоді, коли Рейньєру не вдалося переграти голкіпера з пенальті, або коли Мукоко з розвороту пробивав із меж штрафного майданчика. Але на 65-й хвилині «джмелі» все ж домоглися свого – Роте головою з близької відстані замкнув подачу до штрафного майданчика після розіграшу кутового – 2:3.

Той же Роте мав нагоду зрівнювати рахунок, але цього разу Бущан виловив м’яча з дев’ятки воріт. А як не забив Буяльський, якому «на блюдці» викотив м’яча Андрієвський фактично на порожній кут воріт, не зможе пояснити, напевно, й сам Віталій… До завершення матчу могли забивати ще Кулач та Гармаш, але рахунок на табло так і залишився незмінним.

3:2 – чергова перемога «Динамо» у благодійному турне. Але головне, що завдяки продажу 35 тисяч квитків та благодійним донатам для України, що страждає від війни проти Росії, було зібрано 400 тисяч євро!

БОРУССІЯ (Дортмунд) – ДИНАМО (Київ) – 2:3
Голи:
Байно-Гіттенс (3), Роте (65) — Буяльський (9), Ванат (11, 35).
На 17-й хвилині Шапаренко не реалізував пенальті (воротар).
На 54-й хвилині Рейнір не реалізував пенальті (воротар).
Боруссія (стартовий склад): 35. Хітц – 37. Семич, 34. Понграчич, 16. Аканжі, 14. Шульц – 23. Джан, 44. Ферай, 49. Тац, 11. Ройс (К), 43. Байно-Гіттенс – 9. Холанн.
Динамо: 1. Бущан (35. Нещерет, 74) – 20. Караваєв (8. Шепелєв, 74), 4. Попов, 25. Забарний (34. Сирота, 66), 44. Дубінчак (14. Вівчаренко, 46) – 5. Сидорчук (18. Андрієвський, 66), 10. Шапаренко, 29. Буяльський (19. Гармаш, 74), 99. Антюх (41. Кравченко, 46) – 9. Довбик (28. Кулач, 74), 17. Ванат.

26 квітня 2022 21:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55