Сьогодні 29 березня 2024 р.

Левандовськи зголосився бути послом українців у світі

Президент Польського футбольного союзу Цезарій Кулеша розповів про допомогу Україні.

– Збірна Польщі відмовилася грати проти Росії у надзвичайно важливому матчі. Наскільки важко вам далося це рішення і чому ви так зробили?
– Це було не просто, але трапляються випадки в житті, коли треба приймати такі рішення. Ми ризикували, але це цілком відповідає настроям нашого суспільства. Ми відчували, що цього рішення від нас очікують не тільки вболівальники. Але це також те, що ми повинні зробити.

Разом з кількома федераціями інших країн нам вдалося випрацювати спільну позицію, що ми не маємо наміру грати з Росією, навіть якщо вона виступить під іншим прапором і без гімну. ФІФА – це величезна організація з великими традиціями, де зустрічаються різні погляди. Але ми розуміли, що наша жорстка позиція змусить приймати подальші рішення щодо відсторонення Росії з футболу – як збірної, так і клубів.

– Андрій Шевченко говорив, що Роберт Левандовськи – один з тих спортсменів, хто найбільше підтримує Україну. Звідки у вашого зіркового футболіста така активна громадянська позиція?
– Роберт Левандовськи – найкращий гравець світу, а разом з тим він чудово розуміє наших співвітчизників і знає, чим ми живемо кожного дня. І це, незважаючи на те, що він грає за кордоном у «Баварії».

Таким чином, Роберт представляє все наше суспільство не лише на футбольному полі, де прославляє Польщу, але й бере на себе відповідальність бути послом українців у світі. Так само, як і поляки, які одразу з перших годин нападу на Україну почали допомагати нашим сусідам, – зазначив Кулеша.

10 червня 2022 13:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55