Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Луческу: «Ми планували провести матчі для тих, хто хотів висловити протест проти війни»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу для порталу gsp.ro розповів про благодійне турне киян.

– У період з 1 квітня по 13 травня у мене була команда у Снагові. Згодом ми зіграли кілька благодійних товариських матчів. Щойно я виїхав з Києва, то подбав про те, щоб сім'ї гравців були вивезені з України. Щодо футболістів, то через воєнний стан їх не випускали з країни. Пізніше було ухвалено рішення переправити їх на західну Україну. Тоді ж ми виступили з ініціативою провести товариські ігри, щоб усі звернули увагу на те, що відбувається в Україні.

Спочатку ми зіграли у Варшаві із «Легією». Стадіон був переповнений. Потім провели матчі з «Галатасараєм» та «Клужем». Далі були «Борусія» Д, «Динамо» З та «Базель». Останню ігри ми провели в Естонії – у Таллінні.

Скільки ми врятували грошей від цих матчів? Виручені кошти були лише від продажу квитків, а й від пожертвувань. Наприклад, вхід на матч із «Базелем» був безкоштовним. Кожен жертвував стільки, скільки хотів. Ми хотіли провести ці матчі не для вболівальників, а для тих, хто хотів прийти та протестувати проти війни. Одна справа влаштувати демонстрацію на вулиці та з'явитися на екрані телевізора на 10 хвилин, а інша – скандувати весь матч. Ми провели гарну гру з «Клужем», яка вийшла досить видовищною. Люди з клубу сплатили за наше перебування, а вболівальники прийняли дуже добре.

19 травня 2022 16:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30