Сьогодні 29 березня 2024 р.

Ференцварош - Динамо 2:2. ЛЧ, група G. Звіт

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

У Будапешті на киян чекав черговий вирішальний матч сезону. До таких зустрічей можна наразі віднести ледь не кожну другу, а цей поєдинок був присмачений іще й солідною порцією принциповості протистояння з командою, що її очолює улюбленець динамівських уболівальників Сергій Ребров.

Багато хто вважає, що саме в дуелі «Динамо» та «Ференцвароша» визначатиметься володар путівки до Ліги Європи – мовляв, фаворити, «Барселона» з «Ювентусом», свого не віддадуть. Утім, уже перші півтора тури поточної Ліги чемпіонів засвідчили, що турнір, і без того щедрий на сенсації, за нинішніх пандемічно-вакханальних колізій може особливо рясніти несподіваними результатами. Тож у пошуках шансу стрибнути вище голови в цій надскладній групі кожне очко, кожен гол в очному побаченні біло-синіх і зелено-білих набували особливого значення.

Стартовий відтинок гри підтвердив припущення про те, що суперники не ризикуватимуть, очікуючи помилок один одного. Перша цікава атака вдалася гостям, які, проте, так і не вирішили, хто саме з них битиме. А ось Нгуен вагатися не став, завдавши першого удару по воротах – прямо в руки Бойку.

Цікаво буде вивчити цифрові показники за підсумками цього поєдинку. Принаймні візуально підопічні Луческу до перерви діяли майже без браку, добре контролюючи м’яч і змушуючи суперника витрачати сили та нерви на відбір. «Динамо» грало широко, активно використовуючи обидва фланги. Вирізнялося ліве крило атаки, де дуже ефективно та подекуди ефектно взаємодіяли Караваєв із Де Пеною.

Саме звідти прийшла перша реальна небезпека воротам «Ференцвароша». Уругваєць знайшов пасом Буяльського, той дотепно переадресував м’яч Караваєву, котрий, прокинувши поміж ніг Харатіну, пробив по цілі. Лише майстерність Дібуша врятувала господарів.

Але в наступному моменті й голкіпер виявився безсилим. Після розіграшу кутового Де Пена перевів мяч на протилежний фланг, на Кендзьору. Поляк головою скинув на Забарного, чиє підключення до атаки й стало вирішальним. Його удар прийшовся в руку земляку Харатіну, а Циганков реалізував 11-метровий.

Гол став абсолютно логічним втіленням ігрової переваги гостей, котрі діяли трохи швидше й значно більш дисципліновано, ніж гравці угорського чемпіона. Не змусив на себе чекати й другий м’яч, вінчавши зразкову контратаку. Кендзьора довгою передачею заслав до чужих воріт Буяльського. Той, увірвавшись до карного майданчика, прострілив на Де Пену, що мчав паралельним курсом. Спроба Ловренчича завадити киянину виявилася невдалою – 0:2!

Не принесли господарям зиску й спроби запресингувати опонентів на початку другої половини. Динамівці лещат позбувалися досить легко, знов-таки – за рахунок швидкого пасу й активних переміщень. Сценарій матчу навряд чи віщував би щось приємне угорцям, якби не фантастичний удар Нгуена. Отримавши м’яч на куті воротарського майданчику в ситуації, яку гольовою й не назвеш, норвежець настільки вдало розвернувся й настільки влучно пробив у дальній кут, що навіть карколомний стрибок Бойка не допоміг.

Успіх, звичайно, надихнув підопічних Реброва. Однак не вибив із рівноваги динамівців, які щомиті готові були вистрілити пружиною разючої контратаки. Одним із її заспівувачів виступав, зокрема, й Сидорчук. Але за кілька хвилин до фінального свистка його захисні зусилля рефері оцінив другим попередженням, залишивши киян у меншості перед фактом очікуваного завершального штурму господарів. А він, на жаль, дуже швидко приніс другий гол у відповідь: Болі відзначився на останній основній хвилині після дотепного розіграшу штрафного удару.

ФЕРЕНЦВАРОШ – ДИНАМО 2:2 (Нгуен, 59, Болі, 90 – Циганков, 28, з пенальті, Де Пена, 41)
Ференцварош: Дібус, Ловренчич (Ботка, 86), Блажич, Ковачевич (Двалі, 86), Хайстер, Сомаліа, Харатін (Ляйдуні, 65), Шигер (Мак, 73), Зубков, Ісаел (Болі, 73), Нгуен.
Динамо: Бойко, Караваєв, Попов, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 82), Шапаренко (Белуце, 89), Де Пена, Супряга (Вербич, 89), Циганков (Родрігеш, 90+3).
Арбітр – Кружляк (Словаччина).
Попередження: Сомаліа (12), Хайстер (21), Харатін (26), Ляйдуні (71), Нгуен (72) – Сидорчук (52), Буяльський (76).
Вилучення: Сидорчук (86, друге попередження).

28 жовтня 2020 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05