Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Олександрія – Гент 1:1. ЛЄ, група I. Звіт

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Гола Артема Сітала вистачило «Олександрії» лише на нічию. Є перший пункт в груповій стадії Ліги Європи!

Ми звикли ставитись до клубів з країн на кшталт Бельгії як до «прохідних», у таких матчах вимагаємо від наших провідних команд – «Динамо» та «Шахтаря» – виключно успіхів. І ось зустрічаються третя команда України та шоста команда Бельгії – й фаворитом вважаються саме гості…

Зрештою, «Гент» почав підтверджувати цей статус одразу – вже на шостій хвилині бельгійці провели швидку контратаку, котру чітким ударом з-за меж штрафної площі завершив Депуатр. Слід визнати, що Паньків занадто змістився до центру воріт і пропустив м’яч у «свій» ближній кут.

Варто зазначити, що до цього у Лучкевича була куди більш сприятлива нагода, але пробити головою так, щоб воротар не зміг зреагувати, фіналісту Ліги Європи-2015 не вдалось.

Тим часом уболівальники, що зібрались на трибунах «Арени Львів» (рідний стадіон «Олександрії», як відомо, вимогам групової стадії турніру не відповідає), погнали підопічних Шарана відіграватись. Однак «Гент», у складі котрого з перших хвилин вийшли Яремчук та Пластун, спокійно контролювали ситуацію.

Швидкий гол, звичайно, трохи зруйнував традиційний ігровий план «Олександрії» – багато довгих передач, боротьба, швидкий прорив тощо. Хоча «Гент» не відійшов назад, закрившись в обороні, але й не спішив розкриватись, звільняючи зони для суперників.

Хоча господарі все ж знайшли момент для хорошої контри на 28-й хвилині: Сітало зробив все майже ідеально, але на його простріл з правого краю штрафної площі дещицю не встиг Третяков, щоб відправити м’яча в порожні ворота. «Гент» на це відповів ударом Нгадеу-Нгаджуї в штангу після розіграшу кутового.

«Олександрія» не забарилась і зі своєю нагодою – Каміньськи неймовірним чином зреагував на удар Банади головою. Утім, після перерви господарі посилили тиск (а яка вперта команда «Олександрія» – всі ми чудово знаємо), і на 60-й хвилині Сітало добив м’яча в порожні ворота, після того як кіпер парирував удар Ковальця!

«Гент» одразу ж додав, і оборона команди Шарана була змушена працювати на максимумі. На 76-й хвилині мав забивати Яремчук, але його удар головою з близької відстані відбив Паньків. На 84-й хвилині гарна нагода була в Лучкевича, який за мить до того просив заміну. Можливо, тому він і не зміг завдати удару як слід.

Зрештою, рахунок не змінився, а відтак «Олександрія» здобула своє перше в історії очко в рамках основної сітки єврокубка. Чекаємо на більше!

ОЛЕКСАНДРІЯ – ГЕНТ – 1:1
Голи: 0:1 Депуатр (6), 1:1 Сітало (60)
«Олександрія»: Паньків, Пашаєв, Дубра, Бухал, Мірошниченко, Банада, Ковалець (Довгий, 75), Гречишкін, Лучкевич (Безбородько, 86), Сітало (Шастал, 80), Третяков.
«Гент»: Каміньськи, Лустіг, Пластун, Нгадеу-Нгаджуї, Асаре, Кумс, Давід, Овусу, Оджиджа, Депуатр (Квилитія, 85), Яремчук (Кубо, 89).

3 жовтня 2019 21:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/4 фіналу. Олімпік – Бенфіка. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 01:25

ЛЄ, 1/4 фіналу. Рома – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:30

ЛЄ, 1/4 фіналу. Аталанта – Ліверпуль. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:29